Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЗМІ: Кличко став жертвою "великої" гри Януковича з Путіним і ЄС

П'ятниця, 25 жовтня 2013, 10:40

Поправку, яка може перешкодити Віталію Кличку балотуватися в президенти, б'ютівець Бриченко подав з подачі Партії регіонів.

Про це пише Forbes

ПР свою причетність до інциденту заперечує. Але в неофіційних бесідах одразу два регіонали, один з яких очолює парламентський комітет, говорять інше: Бриченко вніс поправки з їхньої ініціативи.

"Він навіть не зрозумів, що конкретно його попросили подати в комітет. Але з ранку йому, очевидно, хтось пояснив суть поправки, він прибіг до Хомутинніка (главі профільного комітету) і спробував відкликати поправку", – розповідає регіонал.

Видання також зазначає, що метою прийняття такого закону було затягування питання голосування законопроектів по лікуванню ув'язнених за кордоном.

Глава одного з комітетів Ради на умовах анонімності розповів, що відтягнути вирішення питання Тимошенко нардепів-регіоналів попросив президент Віктор Янукович, який у четвер проводив зустріч із президентом РФ Володимиром Путіним.

"Іде більша гра. Президент вирішив подивитися, що йому може запропонувати Путін. Тому йому вигідно, щоб питання Тимошенко 24 жовтня було у підвішеному стані", – пояснив регіонал.

За його словами, Янукович розраховує, що за відмову від підписання угоди про асоціацію (і звільнення Тимошенко) Росія запропонує Україні кредитну лінію в розмірі $10 млрд і істотну знижку на газ.

Це, втім, не означає, що Янукович готовий відмовитися від зближення з Європою.

Можлива домовленість із Росією може стати ще одним козирем у ході переговорів про асоціацію.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування