Треба швидко допомогти Тимошенко, щоб вона була здоровою жінкою - Рибак

П'ятниця, 25 жовтня 2013, 20:41

Голова Верховної Ради Володимир Рибак заявив, що хоче, щоб закон, який дозволить екс-прем'єру Юлії Тимошенко лікуватися за кордоном, був ухвалений на наступному тижні.

Про це він заявив в ефірі 5 каналу.

За його словами, всі три законопроекти щодо лікування ув'язнених за межами України, у тому числі опозиційний, включені до порядку денного наступного тижня.

"Треба, щоб сьогодні комітет попрацював з трьома законами цими, що є, і виписав таким чином, щоб ми на наступному тижні прийняли рішення консенсусом – і опозиція, і більшість проголосувала б, і була б можливість у Тимошенко і засуджених людей, які не можуть вилікуватися в тих умовах, де вони відбувають покарання, виїхати за кордон і лікуватися", - заявив Рибак.

"Я хочу, щоб на наступному тижні такий закон ми прийняли", - додав він.

На запитання ведучої, чи не здається йому, що президент Віктор Янукович переклав відповідальність за вирішення питання Тимошенко на Верховну Раду, Рибак відповів: "Мені так не здається".

"Тому що президент повинен працювати і випускати укази згідно із законом. І закони, які є, не дають права президенту приймати рішення про помилування", - пояснив він.

"А що стосується лікування, треба зробити швидко і допомогти пані Тимошенко, щоб вона лікувалася, щоб вона була здоровою жінкою", - зазначив спікер парламенту.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування