Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На виборах у Грузії активісти провладної партії "фізично знищили" спостерігача

Неділя, 27 жовтня 2013, 11:37

Активісти правлячої коаліції "Грузинська мрія" фізично розправилися з спостерігачем на президентських виборах.

Про це заявив один з лідерів парламентської меншості, представник "Єдиного нацруху" Георгій Вашадзе, повідомляє "Новости -Грузия".

"На жаль, було виявлено досить багато фактів порушень. Зокрема, на 26 виборчій дільниці в Крцанісі, Земо Понічала, так звана зондер-група "Грузинської мрії", якою керував якийсь Заза Окіашвілі, фізично розправилася зі спостерігачем Дачі Вардзелашвілі. Хочемо звернутися до правоохоронцям з тим, щоб вони суворо відреагували на цей факт", - заявив Вашадзе.

За інформацією спостерігачів партії, представники силових структур займаються агітацією урядового кандидата Георгія Маргвелашвілі на різних виборчих дільницях.

За словами Вашадзе, парламентська опозиція, представлена колишньою правлячою партією "Єдиний національний рух", сприяють спокійному ходу президентських виборів.

"Виборче середовище спокійне, "виборча напруга" на низькому рівні", - заявив Вашадзе і закликав спостерігачів від партії продовжувати роботу для того, щоб "день голосування був завершений так само спокійно".

За даними ЦВК Грузії, явка на президентських виборах станом на 12:00 становить 17,5%. 

У свою чергу один з українських спостерігачів, голова Комітету виборців України  Олександр Черненко зазначає: "Грузія демонструє приклад цивілізованих виборів за наявності доволі гострої політичної конкуренції".

"Спокійно не лише в Тбілісі, інформація, що надходить з регіонів хоч і містить поодинокі факти порушень, але вони не серйозні", - зауважив Черненко.

За його словами, головна інтрига - чи буде другий тур.

"Швидше за все - ні, хоча ймовірність залишається. Явка станом на 12:00 на 7% нижча, ніж на минулорічних парламентських виборах. Це підвищує ймовірність другого туру, але зараз робити висновки рано", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування