Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Німеччина розповіла Обамі, як шпигуни шкодять політиці

Неділя, 27 жовтня 2013, 18:02

Шпигунська діяльність, якою, можливо, займалися американські спецслужби на території Німеччини, завдає великої політичної шкоди.

Про це 27 жовтня заявив глава МЗС ФРН Гідо Вестервелле , передає "РІА "Новости".

"На німецькій території діє німецьке право, і це для всіх: для німців та іноземців, для громадян і підприємств, так само, як для дипломатів і посольств", - заявив Вестервелле.

Міністр зазначив, що прослушка країни-партнера завдає "великої політичної шкоди".

"Тому що це загрожує підірвати умови, які утримують нас разом і в яких ми все більше потребуємо для спільної побудови майбутнього в глобалізованому світі в XXI столітті. Не все, що технічно можливо, є політично розсудливим", - підкреслив глава МЗС Німеччини.

Раніше офіційний представник уряду ФРН Штеффен Зайберт заявив: влада Німеччини отримали інформацію про те, що спецслужби США могли прослуховувати мобільний телефон Ангели Меркель.

Німеччина негайно направила до Вашингтона запит з вимогою пояснень. Меркель особисто зателефонувала президенту США Бараку Обамі і дала зрозуміти, що вважає такі дії абсолютно неприйнятними.

Як відомо, журнал Spiegel раніше поширив інформацію, що американські спецслужби вели стеження за комунікаціями в урядовому кварталі Берліна з американського посольства, яке розташоване в центрі міста.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування