"Свобода" прорвалася до МВС із вимогою припинити переслідування

Понеділок, 28 жовтня 2013, 11:20

Партія "Свобода" вийшла із пікетом під Міністерство внутрішніх справ з вимогою припинити кримінальне переслідування проти її соратників.

Про це у понеділок повідомляє прес-служба партії.

У політсилі зазначають, що "кримінальне переслідування націоналістів значно посилилось останнім часом".

"Біля МВС присутні рідні та побратими більш як двадцяти свободівців, яких переслідує міліція. Учасники акції тримали портрети націоналістів, які потрапили під політичні репресії та переслідування", - йдеться у повідомленні.

Фото Олександра Аронця
"Свобода" пікетує міліцію. Фото Леоніда Ємця

На заході були присутні глава партії Олег Тягнибок та народні депутати Андрій Іллєнко, Олексій Кайда, Ігор Сабій, Юрій Сиротюк, Святослав Ханенко, Ігор Янків, Олег Гелевей та Ігор Мірошниченко. Від Батьківщини на заході був нардеп Леонід Ємець.

Центральний вхід до МВС було зачинено, а всіх співробітників відправляли до чорного ходу.

Тягнибок і депутати після кількох спроб і переговорів таки потрапили до будівлі міністерства.

Свобода зірвала двері на МВС. Фото прес-служби партії
"Свобода" зірвала двері на МВС. Фото прес-служби партії

"Щойно народні депутати відчинили зачинені двері МВС і зайшли всередину. При цьому міліція і Беркут всіляко перешкоджали. Нагадаю, зараз відбувається мітинг проти репресій силовиків", - написав на своїй сторінці у Facebook "свободівець" Олександр Аронець.

"Народні депутати свободівці вийшли з МВС. Захарченка не було, виявилось, він у терміновому відрядженні, мабуть на Банковій. Депутатів прийняв заступник міністра Ратушняк, який казав, що нічого не знає і не готовий відповідати", - повідомив пізніше Аронець.

 

"Тягнибок сказав, що Ратушняк повідомив тільки одну новину. Виявляється міліція абсолютно не винна у тому, що під час акції під Київрадою не пускала депутатів до приміщення Київради. Це депутати регіонали винні, які зсередини зачинили двері, тому всі претензії, мовляв, до них! Ось які креативщики в ПР!", - зазначає "свободівець".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування