Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Половина дорослих українців користуються Інтернетом

Понеділок, 28 жовтня 2013, 14:57

У 2013 році Україна стала країною, у якій половина дорослого населення користується Інтернетом.

Про це свідчать результати опитування, яке було проведено Київським міжнародним інститутом соціології.

У вересні 2013 року 49,8% дорослого населення України користувалися Інтернетом.

Таким чином, зростання числа користувачів триває навіть більшими темпами, ніж це прогнозувалося. Темп приросту протягом лютого 2012- жовтня 2013 років склав 16%, що трохи поступається рекордному стрибку в 34% у період з березня 2011 року по лютий 2012 року.

Питома вага користувачів Інтернету серед дорослого населення України
Питома вага користувачів Інтернету серед дорослого населення України

Порівняно із розвинутими країнами Західної Європи та Північної Америки проникнення Інтернету в Україні поширюється трохи повільніше.

Наприклад, співставний з Україною рівень проникнення Інтернету (56%) був у США у травні 2013 року, тільки не серед усього дорослого населення, а у віковій групі 65 років та старші. 

Наразі рівень проникнення Інтернету серед дорослого населення у Сполучених Штатах у 2013 році складає 85%, а в Росії - 57%.

Головні осі розбіжностей у поширенні Інтернету в Україні залишаються незмінними, це вік і тип поселення. 

Як і раніше, простежується лінійна зворотна залежність між віком і використанням Інтернету. Чим молодший вік, тим вище проникнення Інтернету. Подібні розбіжності суттєво впливають не лише на форми споживання інформації, а і на її зміст, що є потенційною загрозою поглиблення непорозуміння між поколіннями.

Частка користувачів Інтернету серед різних вікових груп
Частка користувачів Інтернету серед різних вікових груп

За останні кілька років диспропорції проникнення Інтернету в населених пунктах різної величини помітно згладилися. На даний момент значно відстає у поширенні Інтернету сільська місцевість, мешканці якої частіше посилаються на обмеження в технічних можливостях підключення малонаселених пунктів.

Частка користувачів Інтернету серед мешканців поселень різних типів
Частка користувачів Інтернету серед мешканців поселень різних типів

Опитування проводилося із 13–23 вересня 2013 року. Методом інтерв'ю опитано 2044 респонденти, що мешкають в усіх областях України (включно з містом Києвом) та в Криму за стохастичною вибіркою, репрезентативною для населення України віком від 18 років.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0.95 і за дизайн-ефекту 1.5) не перевищує: 3.3% для показників близьких до 50%, 2,8% - для показників близьких до 25%, 2,0% - для показників близьких до 10%, 1,4% - для показників близьких до 5%. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування