Депутати можуть не встигнути до строку розглянути вивезення Тимошенко за кордон

Вівторок, 29 жовтня 2013, 08:31

Профільний комітет, який має розглянути проекти про лікування ув'язнених за кордоном, збереться не раніше 6 листопада, а закони можуть бути прийняті після ключового засідання  Ради Європейського союзу.

Про це пише газета Комерсант-Україна.

"Чергове засідання нашого комітету має відбутися в середу (6 листопада) в 15.00, однак, якщо буде домовленість, ми проведемо засідання раніше",- заявив член комітету, депутат від Батьківщины Сергій Сас.

За його словами, рішення про те, який із законопроектів рекомендує комітет, буде залежати від готовності представників більшості іти на компроміс.

"Оскільки більшість у комітеті складають представники Партії регіонів і КПУ, то вони можуть прийняти будь-яке рішення і без опозиції",— зазначив Сас. 

У випадку якщо законопроект про вирішення питання Юлію Тимошенко вдасться погодити наступного тижня, то проголосувати за нього в другому читанні депутати зможуть тільки на пленарному тижні 19-22 листопада.

Парламентарії можуть не встигнути прийняти відповідний закон до проведення засідання Ради Європейського союзу, яке відбудеться 18 листопада. Саме на ньому слід очікувати оцінки дотримання Україною критеріїв, необхідних для підписання угоди про асоціацію з ЄС. 

Представники ПР заявили виданню, що законопроект можна встигнути прийняти в другому читанні вже наступного пленарного тижня.

"Зараз ми бачимо, що відсутня ініціатива з боку глави профільного комітету (Андрія Кожем'якін) якомога швидше провести засідання комітету й знайти компромісне рішенн. Очевидно, що для цього в представників опозиції відсутня політична воля",- заявив замголови комітету регіонал Володимир Олійник.

"Після прийняття законопроекту в першому читанні його можна доробити протягом декількох годин", - впевнений він.

За його словами, найбільш детально розроблений законопроект, який можна рекомендувати взяти за основу — це документ, підготовлений Сергієм Міщенком.

"Законопроекти пані Лабунської і лідерів опозиції я б не рекомендував, тому що в них є норми, що не відповідають Конституції й законам",— заявив Олійник. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування