Roshen просить розібратися з Росією на рівні СОТ

Вівторок, 29 жовтня 2013, 09:48

Українська компанія Roshen просить ініціювати розслідування щодо дій Росії в рамках Світової організації торгівлі.

Про це, посилаючись на джерела, пише видання "Комерсант-Україна".

Як відомо, результати інспекції підприємств Roshen фахівцями Росспоживнагляду, яких також запідозрили у промисловому шпигунстві, були невтішними для української сторони.

Російські інспектори заявили, що продукція виготовляється на основі застарілих нормативів і не відповідає санітарним вимогам РФ за показниками мікробного псування.

Такі висновки стали несподіванкою для української сторони.

"У ході перевірок українських фабрик інспектори Росспоживнагляду не заявили про якісь системні порушення", - повідомив перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Іван Бісюк.

По завершенню перевірки інспектори, посилаючись на погане самопочуття керівника групи, відмовилися повідомити і обговорити з українською стороною результати перевірки, підписати акт перевірки і в терміновому порядку відбули з України.

"На сьогоднішній день ми не розуміємо, які претензії до української продукції Roshen. Ми продовжуємо шукати порозуміння з російською стороною", - зазначив пан Бісюк.

У той же час, вичерпавши всі доступні способи вирішення питання шляхом двосторонніх переговорів, Roshen вже звернулася до Міністерства економічного розвитку і торгівлі з проханням ініціювати розслідування щодо дій Росії в рамках СОТ, розповіло виданню джерело, знайоме з ситуацією.

Цю інформацію підтвердили в МЕРТ. " Відповідне звернення Roshen вже подано в міністерство. Однак поки йому ще не дають ходу у зв'язку з загальними проблемами в українсько-російських торговельних відносинах", - кажуть у міністерстві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування