Данилишин повернеться в Україну, так як "перевелася опозиція"

Вівторок, 29 жовтня 2013, 13:46

Екс-міністр економіки в уряді Юлії Тимошенко Богдан Данилишин має намір повернутися в Україну і створити нову політсилу.

Про це екс-чиновник, який отримав політичний притулок у Чехії, заявив в інтерв'ю ЛІГАБізнесІнформ.

25 жовтня стало відомо, що кримінальне провадження проти Данилишина закрито через брак доказів.

Данилишин розповів, що йому вручили дві постанови представниками Генпрокуратури та посольства України в Чеській республіці.

"Перше - від 19 листопада - про закриття кримінального провадження в частині, де я проходив як обвинувачений, за відсутністю складу злочину і друге - про закриття кримінального провадження за окремими епізодами від 23 жовтня у зв'язку з тим, що не встановлено достатніх доказів винуватості особи у суді і вичерпані можливості їх отримати. Сподіваюся, що це все", - сказав він.

Данилишин не пов'язує закриття справ із звільненням першого заступника генпрокурора Рената Кузьміна: "Не хотів би пов'язувати це з чиїмось звільненням або призначенням. Можливо, закінчені відповідні процесуальні дії, а можливо і ні...".

"На даний час моє основне завдання - завершити громадську акцію "місія України у Європі" і сприяти підписанню угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі з ЄС. Цього бояться як окремі представники і влади, так і опозиції. Крім того, у мене є ще ряд контрактів з вузами Чехії та Німеччини. Після їх завершення - повернуся в Україну", - уточнив політик.

При цьому він заявив, що в Україні немає нормальної опозиції.

"Тимошенко у колонії, багато хто - в еміграції, стара перевірена опозиція - поза парламентом. Жертви вибрані. А парламентська опозиція переслідується? Як їздили на мерседесах - так і їздять. Я не бачу, що їм хтось забороняє щось говорити", - зазначив Данилишин.

"Перевелася здорова, конструктивна опозиція. Як займалися лобізмом, так і займаються. Може зменшилася кількість мільярдерів і мільйонерів серед опозиційних діячів? Ні. Якби я не знав прізвищ - то й не розумів би, де влада, а де опозиція", - вважає екс-міністр.

"Очевидно, що як у більшості з влади так і у опозиції немає ні бажання, ні можливості вести проєвропейську політику. Я виступав і буду виступати, а в перспективі, можливо, і формувати нову силу з людей, які мають сучасну європейську освіту, і свої погляди на структуру і систему організації влади. Україна потребує нових ідей і нових людей в політиці", - підсумував він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування