Посли ЄС заспокоїли українців, що катастрофи від асоціації не буде

Вівторок, 29 жовтня 2013, 15:44

Україна має все необхідне для підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

Таку думку озвучив посол Франції в Україні Алан Ремі під час презентації результатів проекту Інституту світової політики "Вуличний євро університет", в якому він брав безпосередню участь як лектор, повідомляє УНІАН.

"Ця Угода про асоціацію є складним завданням для України, але Україна та українці мають все необхідне для того, щоб досягнути мети", - сказав посол.

Також Ремі зазначив, що "коли ми їздили країною, ми відчули всезагальне очікування на подію, яка скоро станеться".

"Також ми відчуваємо, що є певні експерти, які з острахом та певним побоюванням ставляться до цієї події, яка відбудеться. Вони виступають з цифрами, показниками та статистиками, які показують погане становище, яке може відбутися після листопада 2013 року. Але нам потрібно боротися з цими експертами та цими негативними прогнозами, нам необхідно виступати педагогами", - вважає він.

У свою чергу, як заявив заступник посла Королівства Швеція в Україні Мортен Енберг, для нього головним було переконати українців, що підписання Угоди про асоціацію з ЄС не зруйнує відносини з Росією.

"35 тисяч людей, з якими спілкувався Інститут світової політики, багато з них були проєвропейськими, але вони не знали, що таке ЄС та що означає Угода про асоціацію для стосунків з Росією. Коли ми з ними спілкувалися, вони були стурбованими", - зазначив він.

"Ми неформально говорили з ними та навели наші аргументи, чому підписання Угоди про асоціацію є дуже важливим для України. І після того вони зрозуміли що Угода про асоціацію з ЄС – це щось позитивне і що вона не зруйнує відносини з Росією", - сказав Енберг.

Крім того, посол Великої Британії в Україні Саймон Сміт застеріг, що українські промислові підприємства не зможуть працювати у майбутньому без проведення модернізації.

Посол подякував організаторам проекту за можливість взяти участь в одному із заходів та поділився своїми враженнями від відвідування Запоріжжя.

"Мешканці Запоріжжя були стурбовані можливостями української промисловості, тим, що вона не впорається на європейському ринку. В будь-якому випадку, немає сенсу думати, що промисловість зможе працювати без модернізації, без здатності бути конкурентоспроможними", - заявив він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...