Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЦВК чекає від депутатів 20 мільйонів на "проблемні" округи

Неділя, 6 жовтня 2013, 20:21

У Центрвиборчкомі чекають на ухвалення законопроекту, який передбачає внесення змін до закону про держбюджет-2013 та необхідні асигнування на підготовку виборів.

Про це в інтерв'ю заявив голова ЦВК Михайло Охендовський, пише "Комерсант-Україна".

"У нас є підстави сподіватися, що вже на найближчому пленарному засіданні Верховної Ради, яке відбудеться 8 жовтня, буде включений до порядку денного і прийнятий законопроект №3150, який передбачає внесення змін до закону про держбюджет на 2013 рік", - зазначив Охендовський.

Цим документом передбачені всі необхідні комісії в цього року асигнування - як на підготовку виборів, так і на розвиток Держреєстру виборців.

"За нашими розрахунками , вибори в п'яти округах будуть коштувати близько 20 млн грн - приблизно по 4 млн на один округ. Суми коливаються залежно від кількості виборчих дільниць, кількості членів дільничних комісій, які будуть брати участь в організації, підготовці та проведенні виборів", - пояснив голова ЦВК.

Як відомо, за підсумками парламентських виборів 2012 року ЦВК не змогла встановити результати у п’яти одномандатних округах - №94 (Обухів, Київська область), №132 (Первомайськ, Миколаївська область), №194 і №197 (Черкаська область) та №223 (Київ, Шевченківський район). Верховна Рада рекомендувала ЦВК призначити повторні вибори в цих округах.

 Верховна Рада призначила перевибори на 15 грудня,  15 жовтня стартує нова виборча кампанія.

Лідер парламентської фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив, що перевибори на округах, де у депутатів забрали мандати рішенням суду, можливі лише після рішення Євросуду з прав людини.

Окрім того опозиція наполягає на переформатуванні ЦВК до виборів у проблемних округах. У свою чергу міністр юстиції Олена Лукаш висловила сумніви в тому, що зміна до закону про вибори можуть бути внесені найближчим часом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...