У Коморовського розповіли, чого чекають від Януковича

Понеділок, 7 жовтня 2013, 11:06

На зустрічі у Кракові президенти Польщі та України обговорять можливі шляхи виконання умов Євросоюзу для підписання Угоди про асоціацію.

Про це повідомляє прес-служба польського президента Броніслава Коморовського.

"Президент Коморовський хотітиме почути від президента Януковича, як бачить він можливості виконання Україною умов, поставлених ЄС", - розповів "РАР" заступник глави канцелярії польського президента Яромир Соколовскі.

Президенти також обговорять співпрацю на найближчі місяці та в більш далекій перспективі і підпишуть дорожню карту співпраці на 2013-2015 роки.

Перспективи підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС стануть однією з головних тем і чотирьохсторонньої зустрічі, куди приєднаються ще президенти Німеччини Йоахім Ґаук та Італії Джорджіо Наполітано.

На 7 жовтня запланований робочий візит президента Віктора Януковича до Польщі.

Україна і ЄС планують підписати Угоду про асоціацію на саміті "Східного партнерства" у Вільнюсі, який пройде 28-29 листопада.

Усунення практики вибіркового правосуддя та звільнення екс-прем'єра Юлії Тимошенко є умова ЄС для підписання Угоди про асоціацію.

Для вирішення цього питання Європарламент відрядив до України місію екс-президентів Пета Кокса та Олександра Квасневського.

4 жовтня Тимошенко дала згоду на їхню пропозицію лікуватися у Німеччині. Тоді ж Кокс і Квасневський подали президентові Януковичу прохання про помилування Тимошенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування