Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Опозиція хоче поправити закон про прокуратуру, регіонали бояться завалу

П'ятниця, 1 листопада 2013, 09:17

Опозиційні фракції в парламенті хочуть внести низку змін до законопроекту про прокуратуру, але в Партії регіонів побоюються, що це може зірвати прийняття закону.

Про це пише "Комерсант-Україна".

Опозиція вважає, що у законопроекті про прокуратуру, який у четвер був переданий президентом до Верховної Ради, залишився ряд недоліків.

На думку депутатів, проблеми документа не обмежуються тими, що названі у висновках Венеціанської комісії, в ньому є приховані недоліки.

"У проекті не обмежена ні кількість заступників генпрокурора, ні штатний розпис прокуратури. Генпрокурор тримає всіх на гачку. Захоче звільнити когось - скоротить штат, а потім знову розширить", - описав одих з них свободівець Андрій Міщенко.

Представник "УДАРу" Наталія Агафонова розповіла, що її фракція буде подавати свій законопроект, але готова домовлятися і щодо президентського.

"Ми готові сідати за стіл переговорів, брати обидва проекти і шукати компроміс. Ми розуміємо, що до вільнюського саміту закон однозначно повинен бути прийнятий", - заявила вона.

Про можливість компромісу коже і Сергій Сас з "Батьківщини", який до цього жорстко критикував президентський проект.

У Партії регіонів побоюються, що ідея опозиції може зірвати прийняття закону.

"Я пам'ятаю, як розглядався Кримінальний процесуальний кодекс, коли подали 4700 поправок, щоб завалити проект. Якщо будуть нормальні пропозиції - відмінно. Але якщо повториться стара історія - нам не по дорозі", - заявив регіонал Володимир Олійник.

Як відомо, у четвер радник президента Андрій Портнов заявив, що Адміністрація Януковича передала до Верховної Ради проект закону про прокуратуру.

Він запевнив, що в ньому були враховані більшість рекомендацій Венеціанської комісії та частина поправок опозиції.

Реформування прокуратури є однією з умов Євросоюзу для підписання Угоди про асоціацію.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування