Тюремники не знайшли в Лук'янівському СІЗО жодного голодуючого

Неділя, 10 листопада 2013, 17:40

Жодного голодуючого арештанту наразі у Київському СІЗО немає.

Про це повідомили в прес-службі ДПтС України за підсумками службової перевірки щодо начебто голодування осіб що утримуються в Київському СІЗО.

"Інформація про голодування у Київському СІЗО №13 не підтвердилася", - заявили у пенітенціарній службі.

За даними ДПтС, згідно з наказом Мінюсту про організацію продовольчого забезпечення, засуджені та особи, взяті під варту, які виявляють бажання харчуватись їжею, отриманою в посилках та передачах, подають на ім’я начальника установи письмову заяву про зняття їх із котлового забезпечення.

"На цей час до адміністрації Київського СІЗО надійшло – 20 заяв (в середньому кількість подібних заяв складає від 20 до 50 на місяць), що становить 1% від загальної кількості арештантів", - зазначили в ДПтС.

За даними відомства, усі 20 чоловік підтвердили, що добровільно та самостійно написали відповідні заяви (при цьому більшість заяв були написані ще 2-4 місяці тому).

"Якщо хтось із них висловить бажання харчуватися стравами СІЗО, може в той самий день повернутися до такого харчування. Решта заарештованих харчуються стравами, що готуються в СІЗО", - додали тюремники.

Як відомо, раніше у ВК "Наступ" з посиланням на джерело у Лук'янівському СІЗО заявили, що в'язні двох корпусів Лук'янівського СІЗО оголосили голодування на знак протесту проти дій адміністрації – їх змушують підписувати документ, за яким вони добровільно відмовляються  від тюремної їжі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування