Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Камбоджі заарештували опального російського бізнесмена - ЗМІ

Понеділок, 11 листопада 2013, 09:18

Влада Камбоджі, за попередніми даними, заарештувала російського бізнесмена Сергія Полонського.

Про це в понеділок повідомляють РІА Новости, посилаючись на його адвоката Олександра Карабанова.

"Двадцять хвилин тому мені про це повідомив тележурналіст, який перебуває на місці. Я чекаю підтвердження від влади або від самого Полонського"​​, - сказав він.

Реклама:

У понеділок вночі в Камбоджі почалася операція із захоплення Полонського.

Причиною "активізації" поліції Камбоджі, за словами Карабанова, стала розміщений Полонським у Facebook відеозапис, на якому посадова особа камбоджійської поліції вимагає у нього 1 мільйон доларів за невидачу російській владі.

Пізніше кореспондент телеканалу "Росія 24" передав з місця подій, що бачив закутого в наручники Полонського.

ВІДЕО ДНЯ

У Росії Полонського звинувачють у справі про розкрадання 5,7 мільярда рублів у пайовиків "Кутузовської милі". За даними МВС РФ, постраждалими від дій бізнесмена визнали більше 80 громадян. Він оголошений Інтерполом у міжнародний розшук.

Генпрокуратура РФ направила до Камбоджі, де зараз знаходиться бізнесмен, офіційний запит про його видачу. Влада країни підтвердила, що готова екстрадувати його на батьківщину.

Сам Полонський так коментує "полювання" на нього: "...Інкриміновані мені дії лежать в галузі господарського (підприємницького) спору і переслідування мене в кримінальному порядку за статтею 159 Кримінального кодексу Росії є незаконним".

За його словами, слідчі дії у кримінальній справі здійснювалися без його участі або участі його адвокатів. Свого місцезнаходження бізнесмен також не приховує: це острів Кох Дек Коль.

У своєму ЖЖ він зазначав, що сам наполягає на зустрічі з представниками Інтерполу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування