Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція і ПР розділилися "по своїх" групах. Компромісу не буде?

Понеділок, 11 листопада 2013, 13:59

Депутат від Батьківщини Андрій Кожем'якін називає безглуздим засідання робочої групи щодо проекту про лікування ув’язнених за кордоном.

Про це він сказав журналістам, передають Українські новини.

У засіданні робочої групи після дискусій було оголошено перерву до 16:00.

Під час засідання група не прийняла жодного рішення, і депутати так і не дійшли згоди, на яких нормах має базуватися законопроект.

"Вони (Партія регіонів) затягують цей процес - роботу робочої групи - для того, щоб нічого не прийняти, не внести в зал, і продовжувати чекати далі", - сказав Кожем'якін.

Він підкреслив, що опозиція й так уже пішла на поступки влади, прийнявши без обговорення в першому читанні законопроекти про прокуратуру й про вдосконалення виборчого законодавства.

Також, за його словами, опозиція запропонувала свій варіант норм, на яких має ґрунтуватися новий законопроект про виїзд ув'язнених на лікування за кордон.

Однак ПР так і не визначила свою консолідовану пропозицію й, за словами Кожем'якіна, продовжує безглуздо дискутувати, намагаючись лібералізувати карне законодавство, а не вирішити головну проблему - звільнення Тимошенко.

Між тим Партія регіонів не має наміру в понеділок брати участь у засіданні комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, який мав розглянути законопроект Президента №3541 "Про прокуратуру" до другого читання й законопроект про виїзд ув'язнених за кордон.

Як заявив журналістам регіонал Володимир Олійник, немає жодних законних підстав для проведення засідання комітету.

"Ми подивилися, що юридичних підстав для засідання немає. Тому, напевно, ніхто з нас на засідання не прийде", - зазначив він.

Також, на думку Олійника, Рада не може на своєму засіданні 13 листопада розглядати законопроект про прокуратуру, адже, відповідно до регламенту, цей законопроект має готуватися до другого читання мінімум 14 днів.

Він підкреслив, що якщо законопроект про прокуратуру все-таки буде розглянуто 13 листопада, це може бути підставою для заперечування в суді такого рішення.

Також 13 листопада не може бути розглянуто законопроект №3396 про вдосконалення виборчого законодавства, адже він також до другого читання має готуватися мінімум один тиждень.

Разом з тим, на думку депутата, комітет не повинен розглядати й розробку робочою групою нового законопроекту про виїзд ув'язнених за кордон, адже вона створена Радою й не підзвітна комітету.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: