Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Янукович вважає "поправки Кличка" своєю козирною картою - ЗМІ

Вівторок, 12 листопада 2013, 09:24

Закон, який нещодавно підписав Віктор Янукович, вважають його "козирною картою", яку режим може використати, якщо Віталій Кличко висуватиме свою кандидатуру на посаду президента.

Про це пише Frankfurter Allgemeine.

"Якщо наразі дозвіл на проживання в іншій країні може стати причиною виключення із виборчих перегонів, це може мати наслідки для Кличка, оскільки він тривалий час був тісно пов'язаний з Німеччиною", - зазначає у своєму матеріалі видання.

Кличко підтвердив Frankfurter Allgemeine, що мав "дозвіл на проживання у Німеччині" і донині володіє постійною німецькою візою.

"Все це не таємниця. Закон, який Якукович нещодавно підписав, вважається його "козирною картою", яку б режим міг "вийняти зі свого рукава", якщо Кличко захоче висунути свою кандидатуру на пост президента", - пише німецьке видання.

Після презентації Кличка як ймовірного кандидата на виборах президента 2015 року поспішне прийняття закону про зміни до Податкового кодексу – це "була спроба повернути його з цього шляху, проте вона не вдалася, оскільки новий закон не може бути застосовано до минулого через заборону зворотної дії", - пише видання.

Як зазначив Кличко в інтерв’ю виданню, він завжди був громадянином України і завжди мав проживання тут. Все це завжди відповідало законам.

"Отже, сьогодні немає жодної законної причини, виключати мене із президентських виборів", - заявив лідер партії "УДАР".

На запитання журналістів видання щодо справи Тимошенко, Кличко відповів коротко: "У демократичній країні не може бути політично ув’язнених. Тимошенко має бути звільнена. З політичними в’язнями, ми не можемо підписати угоду про асоціацію у Вільнюсі".

Тиждень

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування