Прихильникам підписання угоди з ЄС бракує толерантності

Вівторок, 12 листопада 2013, 12:49

Прихильники євроінтеграції поділяють цінності Європейського Союзу, спрямовані на впорядкування суспільного життя.

Про це свідчать результати опитування, яке провела компанія GfK Ukraine у жовтні 2013 року.

Респонденти, які підтримують підписання Угоди про асоціацію с ЄС (45% опитаних) загалом поділяють цінності ЄС,спрямовані на впорядкування суспільного життя.

70-71% повністю підтримують, а 25-26% – готові пiдтримати, якщо за порушення будуть карати всiх без виключення, такі принципи як "Не давати хабара за вирiшення рiзних питань на Вашу користь", "Паркувати автомобiль тiльки в дозволених місцях", "Не перевищувати дозволену швидкiсть пiд час руху по дорогах".

Дещо менша підтримка в принципу "Повнiстю сплачувати податки зi всiх отриманих доходiв" - 44% повної підтримки, 42% – лише за умови загального дотримання, а 7% не підтримали б цей принцип за жодної умови.

 

Водночас, прихильникам підписання Угоди з ЄС бракує толерантності.

48% не готові за жодної умови дозволити людинi з нетрадицiйною сексуальною орiєнтацiєю не приховувати її, лише 23% готові прийняти таку поведінку, а 11% готові зробити це лише разом з усіма.

Найбільший дисонанс між євроінтеграційними переконаннями та низькою толерантністю - в Західній Україні.

Хоча 70% мешканців Заходу за підписання Угоди з ЄС, 58% за жодної умови не готові дозволити відкриття нетрадицiйної сексуальної орієнтації.

Опитування проводилося протягом 2-15 жовтня 2013 року. Загальна вибірка опитування складає 1000 респондентів у віці старше 16 років на місяць. Вибірка є репрезентативною для населення України за статтю, віком, регіоном проживання та розміром населеного пункту. Опитування проводилось методом особистого інтерв'ю.

Максимальна похибка – 3,1%.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News