Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адвокат Власенка: йому шиють битовуху, запобіжного заходу за це не буває

Вівторок, 12 листопада 2013, 13:15

За статтею, яка інкримінується захиснику Юлії Тимошенко Сергію Власенко, запобіжний захід не передбачений.

Про це заявив адвокат Власенко Олександр Плахотнюк, передає ЛІГАБізнесІнформ.

Він звернув увагу на те, що провадженням за статтею 125 КК - нанесення легких тілесних ушкоджень - займається Головне слідче управління Генпрокуратури. Слідство веде слідчий з особливо важливих справ.

"Це міліцейська стаття. Тут не те, що запобіжний захід не розглядається, тут навіть провадження не ведеться, це битовуха, адміністративне порушення. Тут взагалі не може бути запобіжного заходу", - сказав Плахотнюк.

Крім цього, адвокат звернув увагу на те, що коли прокуратура подала до суду клопотання про запобіжний захід, при цьому забули надати копію Власенку та його захиснику.

За словами Плахотнюка, копія була вручена в понеділок тільки в 19:25, а оскільки суд вже не працював і нове клопотання подати не можна було, до нього подали зміни, що, за словами адвоката, передбачено законодавством, але на інших підставах.

"Тобто, відсутні правові підстави. По-друге, суд не може формально розглядати це клопотання, воно не відповідає вимогам закону, і по-третє, уявіть собі підстави для запобіжного заходу - це те, що він уродженець Львова, те, що у Окунської (екс-дружини Власенка) четверо дітей на утриманні, те, що він молода людина - це підстави для обрання запобіжного заходу", - додав він.

Крім цього, Плахотнюк повідомив, що провадження було відкрито в січні 2013 року, слідчі дії, про які йшла мова в судовому засіданні, були проведені ще у лютому, і до кінця осені ніяких підстав для обрання запобіжного заходу не було, як і для вручення підозри у скоєнні злочину.

"А тепер раптово 11 листопада ці підстави виникли", - зазначив адвокат.

На його думку, це пов'язано з тим, що Власенко здійснює захист Юлії Тимошенко.

"Він відвідує її два-три рази на тиждень у Харкові, а прокуратура просить обмежити його пересування містом Києвом... Швидкість і методи, якими це було зроблено, свідчать про те, що це не процесуальні дії, це однозначно дії, покликані обмежити його в пересуваннях", - сказав Плахотнюк.

У понеділок Власенко викликали на допит до головного слідчого управління Генпрокуратури. Його підозрюють у побитті його колишньої дружини. Власенко загрожує максимальне покарання у вигляді ув'язнення на термін до 3 років.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування