Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Свідок: Мельник відмовився вдягнути браслет на ногу, бо "це некрасиво"

Вівторок, 12 листопада 2013, 15:56

Екс-ректор Податкового університету Петро Мельник відмовився одягнути браслет стеження на ногу, аргументуючи це тим, що це незручно і некрасиво.

Про це розповів старший інженер зв'язку відділу матеріального забезпечення МВС у Київській області, свідок Ігор Ганенко, повідомляє державне інформагентство "Укрінформ".

У вівторок Броварський міськрайонний суд продовжив розглядати справу міліціонерів, які прогавили втечу Мельника.

"Ми з Бедрієм прийшли у приватний будинок, де Мельник перебував під домашнім арештом, аби за присутності адвоката, слідчого, експерта одягнути екс-ректорові браслет", - розповідає Ганенко.

"Спочатку я приміряв цей електронний засіб контролю на ногу Мельнику, і він погодився, але з часом змінив думку. Сказав, що це незручно, що він планує ходити в шортах, а браслет на нозі - некрасиво. Тому я одягнув браслет на руку", - зазначив він.

За словами свідка, згідно з рекомендаціями, розробленими МВС щодо використання електронного засобу контролю, браслет потрібно одягати так, щоб людині, яка його носить, було комфортно, а тому можна було закріплювати і на руці, проте зробити це було теж "не просто".

"Коли вперше одягнув браслет на руку, то він міг сам легко злетіти, Мельник сказав, що нехай буде так. Проте я не погодився і запропонував затиснути браслет сильніше. Екс-ректор попросив зважити на те, що у нього руки пухнуть від крапельниці. Тоді я ще раз закріпив браслет так, що він точно не міг сам злетіти, бо я намагався його зняти з руки Мельника, і це не вдалося. Тоді екс-ректор сказав, що так йому комфортно", - розповів свідок.

Відповідаючи на запитання, як же тоді Мельник зняв браслет, не порушивши цілісності ремінця, Ганенко висловив думку, що екс-ректор міг це зробити, засунувши руку у льодяну воду.

"Думаю, що він (Мельник) міг зняти браслет, засунувши руку в льодяну воду, а потім змастивши кремом. А з ногою так не зробиш, тому, що п'ята заважатиме".

Він також підкреслив, що після цього випадку у МВС надаватимуть перевагу одягати електронний засіб контролю так, аби було комфортно, проте на ногу.

Як відомо, підполковник Микола Бедрій і капітан Василь Вдовиченко обвинувачуються у службовій недбалості, що спричинила втечу екс-ректора Податкової академії Петра Мельника.

Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років. Самі обвинувачувані своєї провини не визнають.

Затриманий за хабарництво Петро Мельник утік 9 серпня з-під домашнього арешту, знявши електронний браслет.

Як вдалось з'ясувати правоохоронним органам, зараз він перебуває у США.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...