Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокуратурі сподобався запобіжний захід Власенка

Вівторок, 12 листопада 2013, 17:16

Представник прокуратури Дмитро Борзих вважає, що суд обґрунтовано обрав захиснику екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергію Власенку запобіжний захід у вигляді застави.

Про це він сказав у вівторок в Києві.

"Суд, розглядаючи клопотання заступника генпрокурора, ухвалив обґрунтоване рішення. Сума застави відповідає майновому статусу Власенка", - заявив заступник начальника першого відділу управління процесуального керівництва Генпрокуратури Борзих.

Стосовно ж доводів захисту про політичне підґрунтя у цій справі, то, за словами прокурора, ці заяви "не витримують критики". "Це звичайний побутовий конфлікт", - сказав він.

За його словами, прокуратура займається розслідуванням цієї справи, оскільки на момент скоєння злочину Власенко був народним депутатом.

Відповідаючи на запитання про те, як могла експертиза в 2013 році підтвердити факт побиття у 2009 році, прокурор сказав: "Після кожного факту побиття потерпіла зверталася до медичних установ, і ці факти зафіксовані медичними документами".

"Відповідно, в подальшому, коли кримінальне провадження було відкрито за новим КПК, у 2013 році була призначена нова судова експертиза , на підставі висновків тієї медичної документації, яка була отримана безпосередньо після побиття", - додав Борзих.

Відповідаючи на запитання про те, чому Генпрокуратура тільки зараз вирішила обрати запобіжний захід Власенку, незважаючи на те, що всі слідчі дії проводилися ще в січні - лютому цього року, прокурор сказав: "Слідчий приймає рішення про пред'явлення особі підозри після проведення необхідного комплексу слідчих дій. Відповідно, було прийнято і звернення до суду для обрання запобіжного заходу. Раніше не було підстав".

Як відомо, Печерський райсуд Києва обрав захиснику екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергію Власенку запобіжний захід у вигляді застави.

Сума застави визначена у розмірі 22 тисячі 940 гривень.

Також Власенку дозволено приїжджати до Харкова до свої підзахисної Юлії Тимошенко, однак його зобов'язали здати закордонний паспорт.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування