Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд анулював ліцензію телеканалу Маркова

Середа, 13 листопада 2013, 12:46

Одеський окружний адмінсуд анулював ліцензію телеканалу АТВ, який належить заарештованому екс-нардепу Ігорю Маркову.

Такий вердикт був винесений у середу, передає "Думська".

Суд задовольнив позов Нацради з питань телебачення і радіомовлення.

Представники каналу вже заявили, що мають намір оскаржити рішення в апеляційній інстанції. Термін подання скарги - 10 днів. До розгляду справи апеляцією вердикт чинності вступити не може.

Приводом для подачі позову стала присутність в діючих документах каналу імені покійного Віталія Баранова. Останній володів 12% статутного капіталу телекомпанії.

Після його смерті в 2009 році АТВ повинно було переоформити свої ліцензії, вказавши в них спадкоємців Баранова, проте не зробила цього. Таким чином, відбулося порушення закону.

За даними "Думської", Баранов з 2007 року представляв на телеканалі інтереси одного з великих союзників Ігоря Маркова, з яким той зовсім недавно примудрився посваритися.

Баранов був співзасновником і першим директором телекомпанії Одеської національної юридичної академії (ТРК "Академія").

У свою чергу колектив журналістів одеського телеканалу "АТВ" звернувся до президента Віктора Януковича з проханням втрутитися в ситуацію, що виникла у зв'язку з ситуацією на телеканалі.

"Звертаємося до вас, як гаранту конституційних прав громадян України, всіх без винятку. Ми, журналісти одеського телеканалу "АТВ", вважаємо, що наші права і права наших глядачів, в частині однієї з ключових демократичних свобод, порушені", - сказано у заяві, яку цитує "Інтерфакс-Україна".

"Мова йде про свободу слова. Ми вважаємо рішення суду про позбавлення телеканалу "АТВ" ліцензії незаконним, прийнятим за формальною ознакою, вважаємо це рішення політичним замовленням. Просимо вас розібратися чиє саме це політичне замовлення, чим воно мотивоване, оскільки у результаті призвело до порушення демократичних норм і принципів нашої держави", - йдеться у відкритому листі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування