ЄС не варто підписувати угоду с Україною, поки Янукович є президентом – Нємцов

Середа, 13 листопада 2013, 19:16

Російський опозиційний політик Борис Нємцов вважає, що Євросоюз не повинен підписувати асоціацію з Україною, поки президентом буде Віктор Янукович.

Про це він сказав "Радіо Свобода".

"Я вважаю, що це – рішення, яке розчаровує, кошмарне, абсолютно антигуманне, якесь боягузливе, і, головне, стратегічно це – велика помилка Януковича і партії влади України", - сказав він про зміну зовнішньополітичного курсу президента України.

"Але я вважаю, що в цих умовах Євросоюз не повинен підписувати угоду про партнерство. Тому що Україна імені Януковича свідомо йде на те, щоб у державі були політв’язні, цілком очевидно, що Юлія Тимошенко – головний політв’язень країни", - додав російський опозиціонер.

"І чим, власне, Україна Януковича відрізняється від Білорусі та Росії, я не розумію. У Росії є політв’язні, в Україні є політв’язні і в Білорусі є політв’язні", - сказав Нємцов.

"У мене завжди була така позиція, що я вітаю партнерство України з Європою. Я вважаю, дуже правильне стратегічне рішення і сутнісний історичний вибір України, але ні в якому разі не можна потурати репресіям політичним і закривати очі на беззаконня, яке твориться", - вважає він.

Тобто, за його словами, не за всяку ціну має бути підписане це партнерство.

"Йому, цьому самому Януковичу, абсолютно не обов’язково було чинити клоунаду і комедію з цим законом, він міг указом президента всі питання з Юлією Володимирівною вирішити, якби захотів. Я думаю, що таку ж позицію займе і Квасневський, і всі європейці, які там залучені до процесу", - заявив Нємцов.

Як відомо, 13 листопада ввечері відбудеться звіт місії Кокса-Кваснєвського про підготовку України до підписання угоди з ЄС.

Раніше в цей день Верховна Рада не скористалася останнім шансом, щоб ухвалити три євроінтеграційних законопроекти. Спікер Володимир Рибак закрив позачергове засідання без будь-якого голосування.

Місія Кокса-Кваснєвського все ще сподівається на "добру волю українських політиків" в питанні підписання угоди про асоціацію.

Опозиція попросила місію не давати в середу ввечері негативну оцінку Україні і почекати. Дипломати висловили сподівання, що парламент ухвалить необхідні проекти максимум 19 листопада.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News