Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд зобов'язав Пукача завершити читання своєї справи

Четвер, 14 листопада 2013, 07:01

Печерський суд зобов'язав екс-генерала Олексія Пукача припинити читати свою справу.

Як повідомляє газета "Вести", це означає, що найближчими днями справа може бути направлена ​​до Апеляційного суду і розглянута по суті.

Як відомо, довічний вирок за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе Пукачу був винесений ще 29 січня, але досі не набув чинності.

Згідно з законом, засуджений має право подати свої зауваження до судового протоколу, який вів секретар протягом всього процесу. Пукач вхопився за цю норму і до листопада студіював багатотомні протоколи.

У день на це йому відводили всього три години, і читання могло зайняти весь наступний рік.

Згідно з інформацією видання, Пукача привозили до суду щодня, і потрібно було виділяти спеціальну режимну кімнату для читання секретних документів.

Адвокат вважає постанову суду утиском прав свого підзахисного і пише скарги на суддю.

"На мого клієнта тиснуть , він пережив вже два серцеві напади в ізоляторі СБУ, де його рятували тюремні медики. Тиснуть і на його близьких - до нього одна з доньок за весь час наважилася прийти лише раз. Пукач знає, що вона хоче його відвідати, але її залякали", - скаржиться адвокат Григорій Демиденко.

Він натякає, що справа затягується і через спроби прокурорів вивідати у Пукача компромат на політиків.

Адвокат вдови журналіста Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко в свою чергу вважає, що Пукач намагається затягнути свою справу до нескінченності.

Як відомо, у лютому представник інтересів потерпілої сторони у справі Гонгадзе Валентина Теличенко подала апеляцію на вирок Печерського райсуду про довічне ув'язнення Олексія Пукача.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування