У "Forbes" вмовляють журналістів залишитися, однак вже шукають їм заміну

Четвер, 14 листопада 2013, 07:29

Главред "Forbes Україна" Михайло Котов заявив, що заяви журналістів, які захотіли звільнитися через "спроби змінити редакційну політику", ще не підписані.

Про це він заявив в інтерв'ю "Комерсант-Україна".

"Заяви візуються мною і остаточно підписуються генеральним директором. Вони поки не підписані і лежать у мене. Ми знаходимося в процесі переговорів. Водночас ми шукаємо нових співробітників, якщо ці звільнення все ж відбудуться", - сказав він.

За словами Котова, коли він влітку прийшов на посаду головного редактора, йому не сподобалася встановлена ​​система планування роботи редакції.

"Я практично не брав участі в обговоренні тем, мене фактично повідомляли про те, що буде опубліковано на сайті. І як головний редактор я прийняв рішення змінити ситуацію. Сказав, що всі заявки повинні обговорюватися", - заявив він.

"Не повинно бути такого, щоб необговорена тема з'явилася на сайті або в журналі. Можливо, новий порядок когось не влаштував", - пояснив головред причину звільнення журналістів.

"Будь-які зміни викликають у людей нервозність. Вони вирішили, що якщо я як головний редактор буду затверджувати всі теми, то стану провідником інтересів нових власників. Але насправді це не так. Ці речі між собою не пов'язані", - додав Котов.

 "Я як головний редактор несу відповідальність за зміст як журналу, так і сайту. І я вважаю правильним, що я відповідаю за це. Але для того щоб відповідати, я повинен розуміти, що відбувається, контролювати систему формування тем і роботу над матеріалами", - зазначив він.

Котов також вважає, що тема про радників Арбузова, яку він відхилив, викликавши невдоволення редакції, є темою "не першого ряду інтересу".

"Наприклад теми євроінтеграції, торгових воєн, на мій погляд, набагато важливіші", - вважає він.

"А до тієї теми можна було б повернутися іншим разом. І це не єдина тема, яку я відхиляв. Але на тлі загальної напруги це розцінили як цензуру. Тема про риторики Партії регіонів була поставлена ​​на паузу тільки тому, що журналіст написав заяву про звільнення", - додав головний редактор.

"Я хотів би, щоб колектив залишився. Всі вони дуже професійні, вони добре працюють, і я хотів би, щоб була знята емоційна складова, і ми домовилися про нормальну робочу обстановку", - зазначив Котов.

Раніше з'явилася заява 14 журналістів українського Forbes про звільнення за власним бажанням. Причиною звільнення вони назвали "спроби змінити редакційну політику".

У компанії Сергія Курченка, якій належить видання "Forbes-Україна", масове звільнення вважають провокаційним піар-ходом і кажуть, що справа не в зміні редакційної політики.

Котов був призначений головним редактором "Forbes Україна" (входить до холдингу UMH group) у липні, після купівлі холдингу бізнесменом Сергієм Курченком.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News