Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Регіонали переконують Європу зректися Тимошенко

Четвер, 14 листопада 2013, 14:12

У Партії регіонів переконують місію Кокса-Квасьнєвського, що вона помиляється, вважаючи питання Тимошенко головною перешкодою на шляху підписання угоди про асоціацію з ЄС.

Про це розповів депутат від ПР Володимир Олійник, якого цитує прес-служба політсили.

"Ми раді продовженню місії Пета Кокса – Олександра Кваснєвського, оскільки вважаємо, що вона може привести нас до успішного проведення вільнюського саміту. Водночас вважаю за необхідне зазначити: місія помилково вважає, що головне проблемне питання на шляху підписання Угоди про асоціацію з ЄС – питання Юлії Тимошенко", - сказав Олійник.

Регіонали продовжують наголошувати, що Україна може постраждати від дій Росії після приєднання до зони вільної торгівлі з ЄС.

"Для України сьогодні головна проблема, яку нам належить вирішити з нашими європейськими партнерами, – питання пошуку шляхів компенсацій втрат України від відкриття ринку для товарів ЄС і від можливих заходів з боку Росії", - лякає парламентарій.

На його думку, початок роботи зони вільної торгівлі Україна-ЄС, яка є невід'ємною частиною угоди, призведе до істотного зниження доходів бюджету через скасування митних зборів на європейські товари.

"Ці втрати не зможе компенсувати передбачуване зростання експорту українських товарів до країн ЄС. Тому відразу після початку роботи ЗВТ ми отримаємо відчутне зниження доходів бюджету і будемо змушені шукати компенсатори", - каже Олійник.

За його словами, про компенсатори треба думати вже сьогодні:

"І це питання має бути пріоритетним у наших переговорах із європейськими партнерами, а не питання Юлії Тимошенко", - вважає регіонал.

"Ми готові до такого діалогу і будемо вдячні місії за реалістичну оцінку ситуації, що склалася, та допомогу в подальшому зближенні України з ЄС", - підсумував політик.

У четвер Олійник також пояснював, що написати власний законопроект для вирішення питання Тимошенко регіоналам не дозволяє "мораль".

Президент Віктор Янукович, у свою чергу, констатував проблеми з переходом української промисловості на європейські стандарти.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування