Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вирішити питання Тимошенко регіоналам не дозволяє "мораль і душа"

Четвер, 14 листопада 2013, 12:10

У Партії регіонів пояснюють, що написати власний законопроект для вирішення питання Тимошенко їм не дозволяє "мораль".

Про це виданню "Тиждень" розповів депутат від ПР Володимир Олійник.

Усю провину за затягування розробки законопроекту про лікування ув’язнених за кордоном регіонал покладає на опозиціонерів.

"В опозиції є люди, які готові все зробити, щоб Юлія Тимошенко вийшла, але є й такі, що все зроблять, щоб не вийшла. І тому пропонують нікчемні рішення", – вважає він.

Олійник погоджується, що варіант із можливістю виїзду Тимошенко за кордон – досить складний.

"Душа не лежить у нас до подібного рішення, бо воно дуже складне, його треба прописати таким чином, щоб не було сумнівів, що ми в такий спосіб даємо можливість людям, які скоїли злочини, просто маючи гроші, виїжджати за кордон і втікати від відповідальності", – зауважує він.

Для фракції ПР, за словами депутата, є кілька принципових моментів: Тимошенко повинна сама звернутися з проханням про дозвіл на виїзд лікуватися за кордоном; зобов’язуватися повернутися в Україну після лікування, а також сплатити 1,5 мільярда гривень за рішенням суду у "газовій справі".

"Якщо це питання Європа ставить руба, то так, треба погодитись (на лікування Тимошенко за кордоном), але не так тяп-ляп: вибачитись, відправте, а чи буде відбувати (покарання) і платити – не питайте. Так не пройде, це одразу кажу. Я голосувати за таке не буду особисто. Навіть якщо будуть нас заставляти", – наголосив Олійник.

Він також заявляє, що може прописати компромісний законопроект для надання можливості лікуватися ув’язненим за кордоном, але не хоче.

"Коли мене запитали представники місії (Європарламенту): ви постійно критикуєте пропозиції опозиції, ви можете прописати їх? Кажу: можу, але я цього робити не хочу з точки зору моралі і моїх підходів. Я не приховую свого ставлення…", – зазначив регіонал.

Як відомо, наступне засідання робочої групи з підготовки законопроекту про лікування Тимошенко відбудеться 14 листопада. Попередні засідання були безрезультативними.

13 листопада Верховна Рада не прийняла жодного рішення, необхідного для виконання вимог ЄС для підписання угоди про асоціацію.

Представники місії Європарламенту Пет Кокс та Алєксандр Квасьнєвський продовжують свою місію.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: