Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд знову відмовився подумати над скасуванням помилування Луценко

Четвер, 14 листопада 2013, 18:45

Вищий адмінсуд відмовився прийняти до розгляду позови двох громадян, які вимагають визнати незаконним помилування екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Про це в четвер повідомили у прес-службі ВАСУ, передає "Інтерфакс-Україна".

"Вищий адміністративний суд повернув двом громадянам їхні заяви щодо визнання незаконним указу президента щодо помилування Юрія Луценка", - заявили в суді.

У суді пояснили, що в одній із заяв позивач зазначає, що звільнення Луценка без проходження ним процедури виправлення в місцях позбавлення волі порушує його права як учасника суспільних відносин.

ВАСУ дійшов висновку, що в поясненнях позивач не призводить документального та нормативного обґрунтування вимог до відповідача і не вказує, чим саме цей указ президента порушує його особисті права, свободи або охоронювані законом інтереси.

У підсумку ВАСУ дійшов висновку, що обидві позовні заяви були подані без дотримання вимог, і встановив, що обидва позивача не усунули в передбачений законом термін недоліки у своїх позовних заявах.

Раніше в суді вже надходили позови про визнання незаконним указу президента про помилування Луценка - від громадян Н і Д. Проте ВАСУ відмовився розглядати обидва позови.

Луценко був затриманий 25 грудня 2010 року, а через кілька днів за рішенням суду він був заарештований.

Екс-глава МВС відбував покарання за скоєння низки посадових злочинів в Менській колонії (Чернігівська обл.) з кінця серпня 2012 року.

5 квітня 2013 року стало відомо, що омбудсмен Валерія Лутковська звернулася до президента Віктора Януковича з проханням про помилування Луценко, пославшись на стан здоров'я екс-міністра і на відбуття ним більшої частини покарання.

7 квітня Янукович підписав указ про помилування Луценко і в той же день він покинув колонію.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...