Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На "незгодного", який прибив себе до бруківки біля Кремля, завели справу

П'ятниця, 15 листопада 2013, 09:48

Художник Петро Павленський, який прибив себе до бруківки на Червоній площі на День міліції, став фігурантом кримінальної справи про хуліганство.

Про це повідомляє "Интерфакс" з посиланням на прес-службу московської поліції.

"За даним фактом порушено кримінальну справу за статтею 213 КК РФ (хуліганство), підозрюваний перебуває під підпискою про невиїзд", - повідомили в управлінні МВС РФ по Москві.

Павленському загрожує до 5 років позбавлення волі. Як повідомляє "Дождь", згідно з Кримінальним кодексом пункт "б" передбачає покарання за хуліганство "за мотивами політичної, ідеологічної, расової, національної чи релігійної ненависті або ворожнечі чи з мотивів ненависті або ворожнечі відносно якої-небудь соціальної групи".

Стаття про хуліганство передбачає покарання у вигляді штрафу, виправних робіт або позбавлення волі до 5 років.

Безпосередньо після акції стосовно Павленського було заведено адміністративну справу. Проте суддя відмовилася його розглядати, пославшись на помилки у документах. У той же день художник був звільнений.

Як відомо, 10 листопада Павленський влаштував акцію протесту проти "тріумфу поліцейської держави", прибивши свої статеві органи до бруківки на Червоній площі. Після цього він був затриманий і доставлений в одну з лікарень.

Павленський відомий своїми "перформансами", в основному пов'язаними з самокатуванням. Так, після винесення вироку учасницям Pussy Riots він на знак протесту зашив собі рота, а кілька місяців тому з'явився у Законодавчих зборах Петербурга повністю голим і обмотаним колючим дротом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування