Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Лебедєва пояснили, що відмовились від ракет, які стоять хіба в Ірані чи Білорусі

П'ятниця, 15 листопада 2013, 16:16

Зняті з експлуатації останні комплекси ППО дальньої дії С-200В були небезпечними для навколишнього середовища та самих військових.

Про це повідомили в прес-службі Міноборони на запит "Української правди".

Як повідомили у відомстві, комплекс С-200В є повністю морально застарілим, мав низьку мобільність та маневрові можливості.

Як пояснили у Лебедєва, українські військові уже навіть не могли відремонтувати ці комплекси через тривалий термін експлуатації та відсутність запчастин, які на українських підприємствах виробити неможливо.

До всього, ракети до ЗРК заправляються токсичними речовинами, які почали випаровуватись через розгерметизацію паливних системю

"Це призвело до загрози завдання шкоди навколишнього середовищу та здоров'ю особового складу", - пояснили в Міноборони.

Військові планують замінити зняті комплекси на нові: бгатоканальні та мобільні. Зараз же функції, які виконувались ЗРК С-200В, покладені  на винищувальну авіацію.

Військові також пояснили, що з 23 держав світу, у яких ЗРК С-200 був на озброєнні сьогодні ним користуються лише у Білорусі, Сирії, Ірані, Лівії.

Навіть Росія, яка була головним виробником комплексу, його знятий з озброєння ще в середині 90-х років.

Як відомо, ЗСУ ліквідували зенітно-ракетний дивізіон С-200В 540 Зенітно-ракетного Львівського полку у Кам’янці-Бузькій Львівської області, де базувався останній комплекс С-200В.

ЗРК С-200 був єдиним комплексом дальної дії (радіус дії до 250 км), був здатен прикривати значні промислові райони і знищувати авіацію ще на підльоті до кордонів України.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: