Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Глава МЗС Німеччини радить Україні не тягнути з Тимошенко

Понеділок, 18 листопада 2013, 13:32

Україні слід відмовитись від тактики затягування часу і виконати умови Євросоюзу для підписання Угоди про асоціацію вже зараз.

Про це заявив міністр закордонних справ Німеччини Ґідо Вестервеллє на зустрічі дипломатів ЄС у Брюсселі, передає повідомлення РАР польска Gazeta Wyborcza.

Міністр закликав українську владу не намагатися тягнути час.

"Я звертаюсь до України, щоб прийняла рішення уже зараз і погодилась на рішення, яке б відповідало принципу верховенства права . Не треба тягнути часу, бо часу мало і стає все менше. І всі в Україні мають розуміти це", - заявив Вестервеллє.

Він застеріг від спекуляцій, чи виконає Україна умови ЄС.

"В Україні тривають важливі переговори за участю парламенту і президента, до чого мусимо серйозно поставитись", - сказав глава німецьго МЗС.

Він також заявив, що вирішення питання Тимошенко буде ключовим для країн ЄС, які мають одноголосно прийняти рішення щодо асоціації з Україною.

Вестервеллє вважає, що вирішення питання Тимошенко буде для усіх символом відходу від застосування вибіркового правосуддя.

У понеділок глава МЗС Польщі Радослав Сікорські заявив, що Україна відклала "на останню хвилину" виконання умов Євросоюзу для підписання Угоди про асоціацію, що створює непевність щодо її долі.

Як відомо, Україна планує підписати Угоду про асоціацію з ЄС на саміті Східного партнерства у Вільнюсі 28-29 листопада.

Проте Київ досі не виконав частину умов ЄС, зокрема щодо реформи прокуратури, виборчого законодавства та звільнення екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...