Міністр Литви: Європа готова прийняти рішення у будь-який момент

Понеділок, 18 листопада 2013, 14:18

Рада ЄС, як і очікувалося, не ухвалила жодного рішення щодо можливого підписання угоди про асоціацію з Україною, але готова зробити це в будь-який момент.

Про це повідомив журналістам міністр закордонних справ Литви, яка головує в ЄС, Лінас Лінкявічюс у понеділок у Брюсселі за підсумками засідання Ради ЄС з питань закордонних справ.

"Я думаю, що це було передбачувано, що ми не приймемо ніякого рішення, як я про це сказав до початку засідання. Я можу підтвердити, що жодного рішення не було ухвалено. Я вірю, що це добре, тому що також немає негативного рішення. Двері залишаються відкритими", - сказав глава зовнішньополітичного відомства Литви.

За його словами, всі гілки європейських інституцій залучені в процес, спрямований на підписання угоди про асоціацію з Україною.

"Я не говорю про Раду міністрів, і якщо необхідно, ми зберемося знову, але залучений і Європейський парламент - місія Кокса-Квасневського знову повернеться в Україну, також президент Баррозу від Єврокомісії направить свого представника - тож ми продовжуватимемо говорити з українцями", - сказав литовський міністр.

Водночас Лінкявічюс констатував, що й українці "мають виконати необхідні умови, й вони це обіцяли зробити".

"Побачимо, можливо, Верховна Рада завтра буде результативною, що дуже допомогло б - нам потрібен рух. Відклавши емоції, оцінивши ситуацію об'єктивно, якою мірою було виконано умови, тоді ми зможемо ухвалити рішення - не сьогодні, як я сказав, але я не виключив би, що ми повернемося до цього питання", - зазначив він.

"Це може відбутися будь-якого дня, навіть в останній момент - у Вільнюсі. Все залежатиме від ситуації в Україні", - пояснив він.

"Нам потрібне лідерство від українських лідерів, передусім від українського президента - він має владу та вплив. Настає момент істини. Ці десять днів до саміту будуть вирішальними", - стверджує Лінкявічюс.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News