Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Меркель попросила Януковича перейти до євроінтеграції "не на словах"

Понеділок, 18 листопада 2013, 15:22

Україна поки що не демонструє готовності виконати умови Євросоюзу для підписання Угоди про асоціацію.

Про це заявила під час виступу у Бундестазі канцлер Німеччини Ангела Меркель, пише, німецьке видання Die Welt.

Канцлер закликала Україну зробити нарешті "реальні кроки" і продемонструвати волю до реформ.

І це "має бути не на словах", заявила Меркель.

Канцлер нагадала, що час доходить до запланованого підписання Угоди про асоціацію, але й досі немає впевненості у цьому.

"Поки ще не ясно, чи Україна готова буде створити умови, необхідні для підписання", - заявила Меркель.

"Необхідність звільнення заарештованої лідери опозиції Юлії Тимошенко вона (Меркель – ред.) згадала лише побіжно", - пише Die Welt.

Канцлер вчергове наголосила, що зближеня України з ЄС не спрямоване проти Росії, а навпаки, і Росія могла б мати від того зиск, а не тиснути на Київ.

"Вето третіх сторін тут недопустиме", - заявила Меркель.

Канцлер запевнила Київ, що якщо він виконає умови ЄС та підпише Угоду про асоціацію, то Європа допоможе йому і з реалізацією продукції, і, за потреби, з постачанням енергоресурсів.

"Я буду у Вільнюсі виступати за те, щоб ЄС протиставляв цьому тиску конкретні шанси і фактичну солідарність. Будь то можливість збуту продуктів, які, наприклад, не дозволяють ввозити до Росії, чи широка допомога в розробці системи енергопостачання", - цитують Меркель РІА "Новости".

У понеділок глава МЗС Німеччини Ґідо Вестервеллє нагадав, що вирішення питання Тимошенко буде ключовим для країн ЄС і закликав українську владу не намагатися тягнути час.

У той же час посол України, колишній держсекретар МЗС з питань євроінтеграції Олександр Чалий висловив впевненість, що Янукович, Меркель і Тимошенко досягли згоди і асоціацію у Вільнюсі підпишуть.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування