Суд не дозволив розморозити рахунки, призначені для соцвиплат

Вівторок, 19 листопада 2013, 19:25

Печерський райсуд Києва відмовив компанії-розробнику програмного забезпечення для держреєстрів "Арт-мастер" у розблокуванні рахунків, призначених для виплат соціальних допомог.

Про це сказано в повідомленні прес-служби компанії.

"У вівторок Печерський суд Києва відмовив ТОВ "Арт-мастер" у клопотанні про зняття арешту з рахунку компанії, призначеного винятково для виплати допомоги з тимчасової непрацездатності співробітників, а також виплат із вагітності, пологів і догляду за дитиною", - сказано в повідомленні.

В "Арт-мастері" рішення суду вважають спробою тиску суддів і силовиків на співробітників компанії, і прямим продовженням конфліктної ситуації навколо зупинки Єдиних і Державних реєстрів у жовтні й наступного хакерського злому програмного забезпечення реєстрів.

У компанії також наголошують, що гроші, які необхідно виплатити співробітникам, уже перераховані на заморожені рахунки компанії Фондом соціального страхування.

"У цій ситуації компанія "Арт-мастер" фактично виступає посередником між Фондом соціального страхування й людьми, які є тимчасово непрацездатними. Рішення суду про позбавлення людей соціальних виплат абсолютно суперечить нормам законодавства" - сказано в повідомленні.

На думку компанії, у такий спосіб на співробітників "Арт-майстру" здійснюється тиск.

Як відомо, раніше компанія "Арт-мастер" звернулася в Генпрокуратуру із проханням розібратися з можливим перевищенням влади Мін'юстом з метою тиску на компанію й зупинки її господарської діяльності.

Раніше міністр юстиції Олена Лукаш повідомила, що 14 жовтня було накладено арешт на рахунки розробників клієнтського доступу до реєстрів Мін'юсту "Арт-майстер" і "3-Т" через підозри у втручанні в їхню роботу.

24 жовтня розробники держреєстрів заявили про захоплення офісу групою невідомих людей.

Українські новини

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News