Янукович не має "плану Б" на випадок непідписання асоціації з ЄС

Субота, 2 листопада 2013, 14:26

Президент Янукович не має плану "Б" на випадок непідписання цього року Угоди про асоціацію з ЄС. 

Про це заявила радник президента України з питань конституційно-правової модернізації Марина Ставнійчук, повідомляє "Голос Америки".

Коментуючи інформацію про можливе перенесення процедури підписання угоди на 2014 рік, Ставнійчук заявила:  такої можливості в адміністрації президента не розглядають і розраховують встигнути з виконанням усіх зобов’язань до саміту в листопаді.

"Україна, власне, сьогодні працює, серйозно працює, динамічно працює над тими зобов’язаннями, які ми взяли з точки зору асоціації на Вільнюському саміті, і над виконанням тих завдань, які стоять перед нею", - заявила Ставнійчук.

"Власне кажучи, те, що парламент розглянув у першому читанні законопроект, який торкається питання незалежності, посилення незалежності суддівського корпусу; те, що презентований відповідний законопроект про прокуратуру і найближчим часом буде внесений до парламенту… те, що в парламент внесений відповідний законопроект, який стосується питань вдосконалення виборчого законодавства, і ряд інших питань свідчать  - ми дуже динамічно і наполегливо працюємо над тими питаннями, які необхідно вирішити до Вільнюського саміту", - зазначила Ставнійчук.

На її думку, у України ще є час, щоб виконати свої зобов'язання.

"На сьогоднішній день стоїть завдання виключно плану "А" – все-таки відпрацювати ті позиції, які пов’язані з європейською асоціацією", - додала радник президента. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...