Підписання асоціації не гарантує Україні нового кредиту – МВФ

Четвер, 21 листопада 2013, 13:18

Підписання Угоди про асоціацію між Україною і ЄС не гарантує відновлення фінансування з боку Міжнародного валютного фонду.

Про це повідомив журналістам глава Представництва МВФ в Україні Жером Ваше, пише УНІАН.

"Немає зв`язку між підписанням Угоди про асоціацію і програмою з МВФ. Я хочу підкреслити, що це неправильні сподівання, які потрібно виключити", - заявив він.

Водночас представник МВФ нагадав про ризики, з якими зіткнеться Україна, якщо відкладатиме впровадження рекомендацій МВФ.

"Існує необхідність повномасштабної політики реформування. Щодо нашої політики, то ми досить постійні і дивимося крізь призму дисбалансів", - зазначив Ваше.

Він нагадав також про рекомендації за підсумками останньої місії щодо забезпечення гнучкого обмінного курсу, зниження фіскального дефіциту, зокрема в результаті підвищення тарифів на газ, і реформування фінансового сектору.

"Уряд працює над виробленням пропозиції про реформування політики, яка буде відповіддю на ці питання", - резюмував глава Представництва МВФ.

У четвер прем'єр Микола Азаров заявив, що вимоги МВФ є неприйнятними для України.

До цього президент Віктор Янукович припускав, що співпрацю з МВФ вдасться відновити цього року.

Європейські ЗМІ повідомляли, що США тиснуть на МВФ, щоб він дав Україні наступний кредит, щоб таким чином заохотити Україну до євроінтеграції.

Обіцянку допомогти в переговорах з МВФ висловлювали і європейські чиновники.

Сам ЄС запланував виділити Україні макроекономічну допомогу, яку, проте, надасть після відновлення співпраці з МВФ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування