Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єврокомісар: Україна багато втратила

П'ятниця, 22 листопада 2013, 07:14

Україна багато втратила, відмовившись укладати з Євросоюзом угоду про асоціацію.

Про це заявила увечері в четвер, 21 листопада, в Брюсселі верховний представник ЄС із зовнішньої політики і безпеки Кетрін Ештон, передає "Німецька хвиля".

У ЄС попереджають, що пауза у відносинах з Києвом може протривати дуже довго.

Водночас вона наголосила, що Євросоюз "зберігає прихильність народу України, який отримав би найбільшу вигоду від договору у вигляді більшої свободи і кращого добробуту".

Майбутнє України грунтується на тісних зв'язках з ЄС, вказала Ештон.

Вона зазначила, що, підписавши "самий амбітний договір, який ЄС коли-небудь пропонував країні-партнеру", Україна могла б закріпитися на проведеному їй курсі реформ.

Укладення угоди про асоціацію стало б також "ясним сигналом інвесторам у всьому світі і міжнародним фінансовим організаціям про те, що Україна серйозно налаштована на модернізацію".

"Україна могла б продемонструвати, що вона є передбачуваним і надійним партнером на міжнародних ринках", - резюмувала Ештон.

Зі свого боку діючий голова ЄС Даля Грібаускайте в інтерв'ю агентству AFP попередила, що наступаюча нині пауза у відносинах між Євросоюзом і Україною може протривати дуже довго.

Тим часом глава МЗС ФРН Гідо Вестервелле (Guido Westerwelle) зазначив, що Євросоюз зробив Україні масштабну пропозицію, однак приймати її чи ні - справа Києва, а не ЄС.

Комісар з питань розширення ЄС Штефан Фюле (Stefan Füle) скасував запланований візит до Києва.

В четвер уряд України вирішив призупинити процес підготовки до укладання угоди про асоціацію з ЄС.

Ввечері 21 листопада на Майдані Незалежності в Києві зібралися люди, обурені рішенням уряду України припинити на невизначений термін процес підготовки до підписання угоди з Євросоюзом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування