СУД ПРОСЯТЬ СКАСУВАТИ РІШЕННЯ АЗАРОВА ЩОДО ЄС

П'ятниця, 22 листопада 2013, 08:48

Європейська партія України просить суд визнати незаконним та недійсним розпорядження Кабінету Міністрів від 21 листопада про призупинення євроінтеграції.

Відповідний позов подав до Окружного адмінсуду Києва лідер партії, депутат Микола Катеринчук, повідомляє його прес-служба.

"Верховна Рада України у межах своїх повноважень, визначених Конституцією України, визнала європейську інтеграцію держави, подальше укладання Угоди про асоціацію з ЄС та набуття членства у ЄС в якості пріоритетного напряму зовнішньої політики України. Натомість ухвалене вчора урядом Азарова розпорядження суперечить цим нормам", - наголосив він. 

"Окрім того це розпорядження не лише суперечить закону "Про Кабінет Міністрів України", а й порушує права більшості українців на європейський вибір, який підтримується переважною більшістю українського суспільства", - додав політик.

В четвер уряд України вирішив призупинити процес підготовки до укладання угоди про асоціацію з ЄС.

Ввечері 21 листопада на Майдані Незалежності в Києві зібралися люди, обурені рішенням уряду України припинити на невизначений термін процес підготовки до підписання угоди з Євросоюзом.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News