У Миколаєві активістку судитимуть через євромайдан

Субота, 23 листопада 2013, 19:58

Одну з організаторів євромайдана у Миколаєві – активістку Євгенію Матейчук - викликали до Окружного адмінсуду Миколаївської області через облаштування наметового табору активістів на площі Леніна.

Як повідомляють "НикВести", судове засідання було призначене на 19:00. Вести засідання буде суддя Оксана Малих. Позивачем у даній справі є Миколаївська міська рада.

Матейчук зателефонували повідомити про засідання суду прямо під час імпровізованої прес-конференції, присвяченої діям начальника інспекції з благоустрою Дмитра Ніконова. Напередодні він намагався разом з міліцією силою знести намети і розігнати учасників акції.

За словами Матейчук, сьогодні мітингувальники також планують встановлювати намети на площі в Миколаєві.

Разом з тим Окружний адмінсуд Миколаївської області може заборонити проведення масових мирних акцій на площі Леніна у Миколаєві за допомогою партії "Русский Блок".

Так, 22 листопада партія зареєструвала заяву на проведення власної безстрокової акції в тому ж місці, де зібралися миколаївські активісти євромайдана.

Інтереси партії "Русский Блок" в судовому процесі представляє кандидат по 132 виборчому округу, журналіст Олександр Влащенко.

За його словами, партія не збирається відмовлятися від проведення власної акції.

За інформацією джерел видання, у юридичному департаменті Миколаївської міськради планують скористатися конфліктом інтересів двох груп, які хочуть провести свою акцію на одному і тому ж місці, щоб рішенням суду заборонити мітингувати на площі Леніна.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News