ДАІшники не пускають мітингарів до Києва, а автобус з Миколаєва "замінували"

Неділя, 24 листопада 2013, 09:28

У Кіровограді працівники Державтоінспекції не випустили маршрутки з громадянами, які їдуть до Києва на Євромайдан.

Про це повідомляє прес-служба кіровоградської "Батьківщини".

"Автобуси, у яких їхало понад 150 громадян, працівники ДАІ зупинили і не випустили з міста", - повідомила представник "Батьківщини" Олена Армаш.

За її словами, люди добиралися до Києва своїм ходом.

"Ніхто не вернувся, всі пересіли на інші авто і зараз уже доїжджають до Києва", - повідомила вона.

У свою чергу в облуправлінні МВС Кіровоградської області категорично спростували інформацію про те, що працівники ДАІ перешкоджають виїзду будь-якого транспорту з території області до інших регіонів. 

"Чи їдуть люди на мітинг - ми не можемо того стверджувати, вони ж не подають нам заявки. Ми взагалі виїзду з області не перешкоджаємо. А те, куди вони їдуть - це їхня справа", - зазначила керівник прес-служби УМВС Віталіна Бевзенко.

Користувачі Twitter'а  публікують фото з довгими чергами автобусів, які зупинено під Києвом на Бориспільському шосу на шляху на євромайдан.

Фото з Twittera Natalya Gumenyuk
Фото з Twitter'a Natalya Gumenyuk

Разом з тим оперативний штаб міста Чергнігів повідомляє, що у Чернігові зранку маршрутки зняли з рейсу, аби люди не добралися в Київ.

"До 10 години ранку з міста маршрутки не пустили", -  повідомив керівник оперативного штабу Чернігова Михайло Лисак.

За його словами, люди до Києва добираються своїм ходом, на власних авто.

Окрім того на Чернігівщині влада збирає молодь і везуть до столиці.

"Обігнали по дорозі близько 15 автобусів молоді, яку представники провладної партії везуть до Києва. По кожному місту збирають по 5-6 автобусів, в основному молодь, і звозять в Київ", - сказав керівник оперативного Чернігівського штабу.

Окрім того правоохоронці під Південноукраїнськом недалеко від повороту на селище Арбузинка (Миколаївська область) затримали автобус кандидата в народні депутати України по 132 виборчому округу Аркадія Корнацького, який віз людей до Києва для участі у Євромайдані.

Причиною такого затримання міліція назвала анонімне повідомлення про замінування автобуса, пишуть "НикВести". Автобус був затриманий близько 4 ранку, на місці події були присутні автомобілі швидкої медичної допомоги та пожежний автомобіль.

Усі пасажири автобуса разом з екс-мером Южноукраїнська Андрієм Стуліним перекрили трасу Миколаїв-Ульянівка.

Фото з сайта nikvesti.com
Фото з сайта nikvesti.com
 
 

У свою чергу у Миколаївському облуправлінні МВС повідомили, що о 4-30 до чергової частини надійшло повідомлення про нібито замінування автобусу.

"При цьому громадянин, який не виявив бажання назвати свої анкетні дані, надав міліціонерам номер, модель автобусу і місце, де він наразі знаходиться", - йдеться у повідомленні. Слідчо-оперативна група виїхала на місце, вказане заявником, але транспортного засобу там не було виявлено.

Через це було підключено міліцію області і мікроавтобус Мерседес було знайдено працівниками окремої роти ДАІ  на автошляху "Ульянівка – Миколаїв". Пасажирів у авто було шестеро, їм пояснили про можливу небезпеку.

"Громадяни відреагували на дії правоохоронців із недовірою та заявили про те, що міліціонери навмисно їх затримують, аби не допустити прийняття ними участі у акції, яка проходить у столиці", - зазначили в МВС.

Правоохоронці оглянули транспортний засіб та, не виявивши вибухонебезпечних речей, дозволили продовжувати подальший рух.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News