Луценко: у нас крадуть не шапку, у нас крадуть майбутнє

Неділя, 24 листопада 2013, 12:50

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявив, що якщо президент Віктор Янукович не підпише у Вільнюсі угоду про асоціацію з ЄС, потрібно вимагати дострокових парламентських виборів.

Про це він сказав на мітингу "За Європейську Україну!" біля "Українського дому" на Європейській площі Києва.

 

"У нас крадуть уже не шапку, і навіть не президентську булаву. У нас крадуть майбутнє 46-мільйонного народу. Нам оголосили війну. Чи готові ви прийняти цей виклик?" - звернувся він зі сцени до присутніх.

"Якщо ви готові, то сьогодні тут має встановитися європейський майдан, який стане центром боротьби за підписання угоди з ЄС", - заявив Луценко

"Сьогодні ми маємо пояснити владі: уряд Януковича, яким керує Азаров, має піти у відставку за зраду інтересів українського народу. І з завтрашнього дня він має бути заблокований", - додав він.

"Ми повинні сказати, що влада має бути заблокована в разі неприйняття останніх європейських законів і разом з опозицією це маєте зробити ви", - сказав Луценко.

"Ми маємо попередити, що якщо Янукович не підпише у Вільнюсі угоду, ми будемо вимагати дострокових парламентських виборів. Ми виграємо проєвропейську більшість у парламенті, бо більшість народу за Європу. Ми змінимо уряд, і він стане проєвропейським. І ми приймемо відповідні закони. І ми підпишемо необхідний меморандум та угоду з ЄС", - додав він.

Луценко також вважає, що уряд Януковича, яким керує Микола Азаров має піти у відставку.

 
 

Під час мітингу також виступили лідер "Батьківщини" Арсеній Яценюк, "Свободи" Олег Тягнибок, депутат від "Удару" Ірина Геращенко (Віталій Кличко запізнився на мітинг, через те, що його літак не пустили до Києва), журналісти Мустафа Найєм, Вікторія Сюмар, Віталій Портніков, громадська активістка та письменниця Ірена Карпа, донька екс-прем'єра Євгенія Тимошенко, заступник голови партії "Батьківщина" Олександр Турчинов та інші.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування