Телефон Меркель прослуховували ще й Росія, Китай, КНДР і Великобританія – ЗМІ

Неділя, 24 листопада 2013, 15:15

Мобільний телефон канцлера Німеччини Ангели Меркель, крім спецслужб США, прослуховували Росія, Китай, КНДР і Великобританія.

Про це повідомляє РІА "Новости" з посиланням на німецький журнал Focus.

Як відзначає видання, до такого висновку за підсумками перевірки прийшли німецькі спецслужби.

Об'єктом прослуховування був один з мобільних телефонів Меркель - той, який не був оснащений засобами криптографічного захисту.

"Незахищений мобільний телефон Меркель, на думку експертів, був під контролем не тільки американської служби перехоплення АНБ. Розмови канцлера прослуховували також росіяни, китайці, північнокорейці і британці", - пише Focus.

Звідки велося стеження, а також інші подробиці видання не повідомляє. Воно тільки наводить думку високопоставленого співробітника німецьких спецслужб про те, що розташований в центрі Берліна урядовий квартал з його величезними незабудованими просторами ідеально підходить для перехоплення стільникового сигналу.

Німецькі спецслужби нібито попереджали владу про це ще на межі 1990-х і 2000-х років, коли бундестаг і відомство федерального канцлера переїжджали на нове місце.

Видання стверджує, що іноземні спецслужби торік спробували завербувати в цілому більше сотні німецьких політиків, чиновників, військових і вчених. І це тільки ті, хто повідомив про контакт з закордонними спецслужбами німецькій контррозвідці.

Як відомо, раніше Spiegel з посиланням на секретні документи повідомив: американські спецслужби прослуховували телефон канцлера Німеччини Ангели Меркель майже 11 років.

Разом з тим президент США Барак Обама запевнив Меркель, що нічого не знав про її прослуховування.

Пізніше у ЗМІ з'явилася інформація, що німецька контррозвідка підозрює посольство РФ у Берліні у веденні шпигунства в урядовому кварталі столиці ФРН.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування