За захоплений на Євромайдані автобус СБУ завели справу

Вівторок, 26 листопада 2013, 09:50

Прокуратура Києва розпочала розслідування за заявою Служби безпеки про пошкодження службового автомобіля на Європейській площі в понеділок увечері.

Про це "Інтерфакс-Україна" повідомили в прес-центрі СБУ.

"Прокуратура внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань заяву СБУ. Кваліфікація - ч. 1 ст. 343 ККУ (втручання в діяльність співробітників правоохоронних органів з метою перешкоджання їхній діяльності)", - повідомили в прес-центрі.

У прес-центрі додали, що досудове розслідування проводить прокуратура Києва.

Як повідомлялося, під час акції прихильників євроінтеграції на Європейській площі у Києві виникли сутички з правоохоронцями.

Мітинувальники звернули увагу на підозрілий автомобіль із символікою Євросоюзу й національними кольорами України, замаскований під автомобіль опозиції.

Не дочекавшись загону міліції, активісти забралися всередину автомобіля та знайшли там спецапаратуру для прослуховування і стеження.

Пізніше на місце привезли майже 30 автобусів "Беркуту" та військовослужбовців внутрішніх військ, які оточили і вивезли захоплений автобус СБУ.

Міліція заявила, що стільки спецпризначенців задіяли, бо "отримали інформацію", що в тому автобусі може бути вибухівка.

В СБУ поскаржились у прокуратуру на дії протестувальників, бо агенти, начебто, виконували завдання з недопущення терактів під час акції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування