На Євромайдан у Львові таки пустять політиків

Вівторок, 26 листопада 2013, 12:14

Політики вперто хочуть виступати на львівському Євромайдані.

Про це повідомляє ZIK.

Зокрема, про це йшлося 25 листопада під час засідання координаційної ради Євромайдану у Львівській облраді.

Найбільше прагнення піаритися на сцені мають свободівці. Вони ще й наполягають на використанні партійної символіки.

На засіданні координаційної ради свободівці Львівської облради розгорнули цілу дискусію з повчаннями до студентів про те, що позиція "Євромайдан – без політиків" не правильна.

Зокрема, голова бюджетної комісії, свободівець Ярослав Качмарик порадив львівським студентам подивитися на київський Євромайдан, де виступають політики. "Потрібно поважати політиків, які зробили багато", – закликав він.

Натомість представники ВО "Батьківщина" – нардеп Роман Ілик та голова фракції облради Микола Кадикало зазначили, що їх партійці не претендують виступати зі сцени львівського Євромайдану. Так само вони не відстоюють, аби виходити з партійними прапорами.

Координатор журналістько-громадського руху "Народний контроль" Андрій Мисик також переконаний, що політикам не потрібно перетягувати ковдру на себе, а лише допомагати учасникам Євромайдану.

"Хіба від того, що хтось з політиків вийде на сцену, щось кардинально зміниться?!", – наголосив Мисик.

Водночас, схоже на те, що організатори студентського Євромайдану у Львові готові піти на поступки наполегливим прагненням політиків.

Зокрема, представник страйкового комітету Василь Молдован зазначив, що потрібно встановити квоту для виступів політиків і представників студентства та громадськості на сцені львівського Євромайдану.

"Ні студенти, ні політики самі нічого не зможуть зробити. Студенти можуть вийти, але проти них можуть початися репресії, і якщо обласна рада не заступиться, то нічого з того не вийде", – зазначив Молдован.

Дискусія завершилася тим, що штаб львівського Євромайдану визначатиме, хто має право виступати на сцені.

У вівторок, крім того, на Євромайдані відбудеться публічна сесія облради.

Як відомо, 24 листопада у Львові на Євромайдані сталася сутичка між студентами і представниками ВО "Свобода", які вимагали слова..

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування