Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За Януковича тиск на пресу збільшився - Репортери без кордонів

Вівторок, 26 листопада 2013, 14:28

Після приходу до влади Віктора Януковича значно збільшився тиск на пресу.

Про це заявила у вівторок у Берліні міжнародна правозахисна організація "Репортери без кордонів", передає "Німецька хвиля" з посиланням на dpa.

Якщо у 2011 році в Україні зафіксували 30 нападів на журналістів, то у 2012 році таких випадків було вже 80.

Таким чином в індексі свободи преси, який складають "Репортери без кордонів", Україна опустилась з 89-го місця, на якому вона перебувала у 2009 році, до 126-го.

"Репортери без кордонів" закликали Європейський Союз порушити цю тему під час саміту "Східного партнерства" у Вільнюсі.

"Репортери без кордонів" звертають увагу на те, що впливові українські мас-медіа перебувають у руках політиків або підприємців і фактично не ведуть виваженого інформування.

Так, повідомляють далі "Репортери без кордонів", на початку цього року керівник президентської адміністрації Сергій Льовочкін придбав 20% акції компанії "Inter Media Group", до складу якої входить і популярний телеканал "Інтер".

Незрозумілою залишається структура власників, які стоять за телеканалом ТВі, який досі вважався найпопулярнішим критичним телеканалом країни.

Після перемоги Януковича на виборах у цього телеканалу виникало дедалі більше проблем у зв'язку з його об'єктивним висвітленням подій.

Як заявляють "Репортери без кордонів", типовим для України явищем є те, коли структуру власників у мас-медіа завуальовують за допомогою незрозумілої участі в них українських та іноземних фірм.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування