Путін: газовий контракт з Україною переглядати не будуть

Вівторок, 26 листопада 2013, 17:25

Росія не розглядає можливості перегляду газового контракту з Україною.

Про це у вівторок заявив президент Росії Володимир Путін, пише "Інтерфакс-Україна".

Путін заявив, що не обговорював з президентом Віктором Януковичем питання про можливий перегляд газового контракту з Україною у відповідь на відмову Києва укласти угоду про асоціацію з ЄС.

"У "Газпрому" і у НАК України контракт, по-моєму, до 2019 року підписано, і ми не обговорювали можливість перегляду самого контракту", - сказав президент Росії в Італії.

Він додав, що "Газпром" вже "недоотримав" від України близько 10 мільярдів доларів за "харківські угоди".

"Зниження було 100 доларів з тисячі кубів, і на сьогоднішній день з часу підписання контракту Росія недоотримала, а ці гроші залишилися на Україні, понад 10 мільярдів доларів", - цитує Путіна РІА "Новости".

Також російський президент заявив, що українські позичальники в сумі винні Сбербанку, ВЕБу, ВТБ і Газпромбанку близько $30 мільярдів.

За його словами, сукупна заборгованість за цими позиками - трохи більше 20 мільярдів доларів і 280 мільярдів рублів (у сумі - майже $29 мільярдів ).

"Плюс ще два мільярди, які проплачені за транзит. Це все кредити і квазікредити, обсяг їх більше $30 мільярдів", - зазначив президент.

Як відомо, прем'єр України Микола Азаров заявив, що "практично досягнута" згода Росії на перегляд газового контракту.

21 листопада уряд Азарова зупинив підготовку до підписання угоди про асоціацію з ЄС, через торгові проблеми з Росією і відсутність "компенсацій" з боку ЄС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування