Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Києві одні студенти пікетують за ЄС, інші зазнають "жорстоких утисків" від ректорату

Середа, 27 листопада 2013, 12:11

У Києві на Площі знань між корпусами Національного технічного університету "Київський політехнічний інститут" студенти проводять пікет на підтримку євроінтеграції.

Станом на 12:20 на площі зібралися близько 1000 студентів, які вимагають підписання угоди про асоціацію між Україною та ЄС, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Вони скандують: "Молодь нації - за євроінтеграцію!", "Україна - це Європа!".

Студенти формують колону і мають намір вирушити до Національного медичного університету ім. Богомольця, а також до Київського національного економічного університету, де до них приєднаються інші студенти.

Наразі колона складається зі студентів КПІ, Києво-Могилянської академії та деяких інших столичних вищих навчальних закладів.

Станом на 13:15 близько 2,5 тис. студентів Національного університету ім. Шевченка розпочали пікет біля головного корпусу вишу на вул. Володимирській на підтримку євроінтеграції.

Учасники скандують "Україна - це Європа", "Слава Україні!", "Молодіжна акція - за євроінтеграцію", "Якщо не пустите в ЄС - у нас буде великий стрес".

Студенти вишикувалися в колону й рухаються до Національного університету харчових технологій, розташованого неподалік, і Національного педагогічного університету ім. Драгоманова, де до них приєднуються студенти цих вишів.

Колона йде організовано й виключно тротуарами, тому рух транспорту за маршрутом проходження колони не перекривається.

Ще одна колона з близько 200 студентів Національного педагогічного університету ім. Драгоманова вже рушила бульваром Шевченка в бік НТУ "КПІ", де приєднається до студентів КПІ, Національного медичного університету ім. Богомольця, Київського національного економічного університету та Національного авіаційного університету.

Надалі всі колони планують рушити на майдан Незалежності, де вже перебувають студенти Києво-Могилянської академії.

Разом з тим у соцмережах студенти Київського національного лінгвістичного університету розповсюдили повідомлення про те, що не мають можливості висловити свою думку, вийти на майдан і підтримати студентську акцію "через жорстокі утиски та погрози з боку керівництва університету".

"Більше того, нам забороняється навіть вести розмови на тему ЄС в стінах університету, не кажучи вже про будь-які масові зібрання. Тому звертаємося до вас із щирим проханням "прийти по нас" (як би це смішно не звучало), тому що наші студенти банально бояться проявити непокору", - зазначається у повідомленні. 

Пізніше з'явилася інформація про те, у нацуніверситеті імені Богомольця керівництво вишу повідомило, що неприсутність на парах буде розцінена як похід на майдан, студентам погрожують виключенням з університету.

"Я студент Національного медичного університету. Вранці у всіх старост груп була зібрана інформація про відсутність студентів на парах. Хоча раніше такого ніколи не робили. ... Хлопці з гуртожитку розповідають, що територія університету під час пар закривається, відкривають лише під час перерв. І для того щоб зайти в унівєр, студенти змушені лізти через паркани. До такого абсурду навіть у нас в університеті ще ніколи не доходило", - зазначив студент, повідомляється на сторінці Євромайдан у  Facebook.

"Не знаю як будуть реалізовуватися обіцяні погрози по відношенню до тих, хто сьогодні таки не з'явиться на пари, але враховуючи провладні настрої нашого ректора може бути все що завгодно", - йдеться у повідомленні.

Українська правда 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування