Суд арештував "свободівців" на 2 місяці за участь у сутичці з "Беркутом"

Середа, 27 листопада 2013, 12:54

Суд залишив Олега Матяша - інваліда 3 групи, активіста #євромайдан з дипломом юриста - під вартою на 60 днів, бо "потенційно небезпечний для суспільства".

Про це Українській правді повідомив нардеп Володимир Ар'єв. 

За його словами, Матяша звинуватили за ст.296, ч.4 - "хуліганство", що карається позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.

Як зазначив Ар'єв, не було жодних доказів проти Матяша, а  рішення суду ухвалено попри те, що позивач - постраждалий "беркутівець" - заявив, що за медичною допомогою не звертався та проблем зі здоров'ям внаслідок сутички не має.

"Однак суддя зробила висновок, що оскільки Матяш має диплом юриста, то він становить особливу небезпеку для суспільства, і обрала запобіжний захід для нього у вигляді 60 днів тримання під вартою", - зазначив нардеп. 

Фото з Facebook Володимира Арєва
Фото з Facebook Володимира Ар'єва
Фото з Facebook Володимира Арєва
Фото з Facebook Володимира Ар'єва

Олег Матяш був затриманий після сутички мітингувальників з Євромайдану з "Беркутом" під Кабміном, за кілька годин після події, разом з кількома іншими активістами, у т.ч. з сином нардепа від "Батьківщини" Тетяни Слюз. 

Пізніше усі затримані були звільнені, однак Матяш звернувся до правохоронців із заявою про непрамовірні дії "Беркуту". У Печерському райвідділку міліції він був затриманий, там же йому висунули обвинувачення. Під час переведення до ізолятора тимчасового тримання, за інформацією Ар'єва, Матяш був побитий, не зважаючи на те, що йому вже було до того діагностовано струс мозку та забої. 

Пізніше суд, розглянувши справу другого "свободівця" Віталія Благодарного, також ухвалив рішення про його арешт на 2 місяці. Про це повідомив представник ВО "Свобода" Олександр Аронець. 

Фото з Facebook Олександра Аронеця
Фото з Facebook Олександра Аронеця

Активісти Євромайдану Віталій Благодарний та Олег Матяш були  затримані 25 листопада після сутичок мітингувальників з "Беркутом" під Кабміном. Увечері того ж дня вони були переведені з Печерського райвідділу міліції в Подільський ізолятор тимчасового утримання.

Відео з 5 каналу, Facebook Юрія Левченка та сайта МВС України

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News