Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Раді Європі розглянуть, як виконується рішення Євросуду щодо Тимошенко

Середа, 27 листопада 2013, 14:51

Комітет міністрів Ради Європи 3 грудня розгляне виконання Україною рішень Європейського суду з прав людини у справах екс-прем'єра Юлії Тимошенко й екс-судді Верховного Суду Олександра Волкова.

Розгляд відбудеться у рамках засідання Комітету міністрів ЄС 3-4 грудня в Страсбурзі, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зокрема, щодо справи Тимошенко зазначено, що на обговорення винесено інформацію української сторони стосовно виконання рішення ЄСПЛ.

Щодо справи Волкова – повідомлення від його представника.

Як відомо, 30 квітня 2013 року Європейський суд із прав людини встановив політичну мотивацію арешту екс-прем'єра Юлії Тимошенко по "газовій справі" і порушення її прав у зв'язку з арештом.

30 липня це рішення стало "остаточним". Після цього влада України мала поновити порушені права Тимошенко.

22 серпня захисник екс-прем’єра Сергій Власенко заявив, що Україна відмовилася виконувати рішення Євросуду з прав людини, який визнав арешт Тимошенко незаконним.

Щодо Волкова, то 9 січня цього року ЄСПЛ зобов’язав Україну поновити його права на посаді судді Верховного суду України.

17 червня 2010 року Верховна Рада України ухвалила рішення про звільнення Волкова з посади судді Верховного суду за порушення присяги.

У своєму рішенні Євросуд з прав людини встановив порушення принципів незалежного та неупередженого трибуналу, в тому числі під час перегляду рішень Волкова представниками Вищої ради юстиції, а також порушення норми про одноосібне голосування депутатів у парламенті за звільнення судді. .

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування