МОН розповсюдив "фальшиву" заяву студентів Ужгорода про небажання "євромайданити"

Середа, 27 листопада 2013, 17:08

Переваги від послідовного втілення Україною свого євроінтеграційного курсу для Ужгорода  та Ужгородського нацуніверситету є очевидними, тож нема потреби гучно і пафосно вдома чи просто неба переконувати себе в тому, ким є ми справді – європейцями. 

Про це йдеться у заяві студентського самоврядування Ужгородського національного університету, яку розміщено на сайті Міністерства освіти і науки.

"Нема потреби гучно й пафосно вдома чи просто неба переконувати себе в тому, ким є ми справді – європейцями", - зазначають автори заяви.

"Чітко усвідомлюємо, що Ужгородський національний університет як найбільша в Закарпатті державна установа не може дозволити собі страйком чи локаутом паралізувати свою ж повсякденну працю на ниві плекання європейських цінностей, впровадження високих європейських стандартів у виховний та навчальний процес.  Закликаємо всіх студентів і всіх громадян України до взаємоповаги, виваженості, терпіння, толерантності. Будьмо європейцями завжди – у навчанні та праці, у суспільних акціях чи у хвилини дозвілля. Успішне завершення європейської інтеграції України безпосередньо залежить від нашої мудрості та працелюбності", - йдеться у документі.

Фото з сайта Міносвіти mon.gov.ua
Фото з сайта Міносвіти mon.gov.ua

Під заявою, розміщеною на сайті МОН, вказано підписи, від імені кого документ оприлюднено: Голова Студентської ради Закарпатської області Іван Полюжин,  Голова Студентської ради Ужгородського національного університету Іван Граб, Голова Наукового товариства студентів та аспірантів Ужгородського національного університету Микола Сюсько, Голова Студентської профспілкової організації Ужгородського національного університету Андріана Завадяк.

Пізніше представники студентського самоврядування заявили: "звернення, опубліковане на сайті МОН нібито від голів органів студентського самоврядування ДВНЗ "УжНУ" та голови студради області, є відверто неправдивим і обурює нас!", пише Мукачево.net

"Зараз ми знаходимось у відрядженні на щорічній конференції закордоном, на яку виїхали у вівторок зранку. Ще в неділю разом зі студентством ми вийшли на акцію протесту в центрі міста (м. Ужгород, пл. Театральна)",  - заявили лідери студентського самоврядування.

Фото з сайта mukachevo.net
Фото з сайта mukachevo.net

"Опублікованого в мережі звернення ми не готували. Навпаки, намагаємось підтримувати акцію, яка проходить по всій Україні, через соцмережі і щиро просимо голів органів студентського самоврядування факультетів, інститутів, коледжу, інших вишів краю всіляко сприяти цьому. Заявляємо, що публікація є провокацією чистої води для послаблення студентських акцій протесту", - заявили лідери студентства.

"Цим зверненням ми офіційно заявляємо, що студентське самоврядування УжНУ, а саме: студентська профспілка, студентська рада, наукове товариство та студентська рада області відстоюють підписання Угоди про асоціацію з ЄС у Вільнюсі 28-29 листопада 2013 року", - підсумували вони.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування